Life

Cum se deosebesc ouăle proaspete de cele vechi. Trucul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele

Află cum se deosebesc ouăle proaspete de cele vechi și care este trucul pe care trebuie să-l cunoască orice gospodină.
30.06.2021 | 19:28
Cum se deosebesc ouale proaspete de cele vechi Trucul pe care trebuie sal stie toate gospodinele
Cum se deosebesc ouăle proaspete de cele vechi. Trucul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele. Sursa foto: foodstory.ro
ADVERTISEMENT

Ouăle se află printre cele mai folosite ingrediente în bucătărie și este important să știm cum se deosebesc cele noi de cele vechi. Există un truc pe care orice gospodină trebuie să-l știe.

Dacă sunt consumate după ce sunt prea vechi, ouăle sunt extrem de periculoase pentru sănătate. Ca să te asiguri că poți consuma acest aliment ai nevoie doar de două ingrediente.

ADVERTISEMENT

Cum se deosebesc ouăle proaspete de cele vechi. Trucul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele

Este important ca ouăle să fie consumate proaspete și trebuie să știm cum să le deosebim de cele vechi astfel încât să nu avem probleme de sănătate.

E nevoie să cunoști un truc simplu și să ai două ingrediente ca să știi cum poți deosebi ouăle proaspete de cele vechi. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi, potrivit libertatea.ro.

ADVERTISEMENT

Într-un vas pui 0,5 l de apă și 50 g de sare, după care pui ouăle în apă. Dacă oul este vechi, atunci acesta se va ridica la suprafață.

Dacă un ou stă în poziție orizontală pe fundul vasului, atunci este bun de consumat, pentru că este proaspăt. În schimb, dacă stă în poziție verticală, fără a se ridica la suprafață, atunci oul este vechi.

ADVERTISEMENT

Dacă oul se desprinde de tot de fundul vasului înseamnă că este vechi și nu mai e bun de consumat.

Ouăle care sunt puțin vechi mai pot fi consumate și după data de expirare. Data la care expiră ouăle a fost determinată la 30 de zile, însă mai sunt bune de consumat câteva zile după această dată.

ADVERTISEMENT

Dacă au stat la frigider, în condiții bune, ouăle mai pot fi consumate de la 7 până la 10 zile după expirarea termenului înscris pe coajă.

Chiar dacă se mai pot consuma și după epăirarea termenului de valabilitate, ouăle trebuie verificate cu metoda bolului cu apă și sare.

Dacă oul se ridică la suprafață, chiar dacă se află în perioada de valabilitate, atunci trebuie aruncat cât mai repede.

Ouăle foarte vechi pot cauza probleme serioase de sănătate, cum ar fi toxiinfecția alimentară sau infectarea cu Salmonella, așa că este important să faci acest „test” înainte să consumi un ou.

ADVERTISEMENT