Cum se pregătesc cei mai buni biscuiți de Crăciun. Se fac foarte ușor și sunt pe placul copiilor!
Biscuiții de Crăciun sunt un derivat al pâinicii de Crăciun, care era o tradiție încă de la începutul creștinismului.
De fapt, biscuiții de Crăciun sunt primele prăjituri din istorie gătite pentru acest eveniment. Iată cum se prepară și de ce ingrediente este nevoie.
250 grame de făină,
2 ouă;
120 grame de zahăr;
120 grame de unt;
1 linguriță praf de copt.
Pentru glazură:
200 grame de ciocolată neagră neagră;
50 grame de unt.
Scoatem untul din frigider cu câteva minute înainte de a ne apuca de biscuiți, pentru că acesta trebuie să se înmoaie și să fie la temperatura camerei.
Amenstecăm untul cu zahărul, făina și praful de copt, până când avem un aluat omogen, dar atenție pentru că acesta trebuie să fie ferm la atingere, nu prea moale.
După aceea, acoperim aluatul cu o folie de plastic și îl dăm la rece pentru jumătate de oră. Apoi întindem aluatul cu ajutorul unui sucitor și începem să tăiem biscuiții.
Pentru a fi de sezon, avem nevoie de forme specifice pentru rețeta de Crăciun, precum cele de brad, fulgi de nea sau chiar reni și Moș Crăciun. Dacă nu, sunt la fel de bune și alte forme pe care le avem deja în bucătărie.
Sau putem să încercăm să tăiem noi biscuiții în forma unui brad sau pe rotund cu ajutorul unui pahar, pentru a semăna cu globurile.
Punem hârtie de copt într-un tavă, așezăm biscuiții pe ea și îi punem la cuptor vreme de 15 minute la 180 de grade.
Pentru glazura biscuiților de pe masa de Crăciun, topim ciocolată pe bain marie cu unt. După ce am oprit focul, putem să începem să înmuiem fiecare biscuit în ciocolată.
Așezăm biscuiții să se răcească pe o altă tavă și îi putem orna cu zahăr granulat.