Life

Cum se fac cârnații în sos de bere. Rețetă simplă și rapidă

Rețetă cârnați în sos de bere. Un deliciu culinar care se prepară rapid, fără prea multe bătăi de cap. Sunt delicioși simpli sau cu o garnitură. Iată cum se prepară, pas cu pas!
18.08.2022 | 15:31
Cum se fac carnatii in sos de bere Reteta simpla si rapida
Cum se fac cârnații în sos de bere. Rețetă simplă și rapidă. foto: Colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

Dacă vei avea invitați în acest weekend, atunci poți să îi surprinzi cu un preparat simplu, dar de efect. Cârnații cu bere pot fi gătiți oricând, dar cum sunt un adevărat răsfăț culinar, ar fi bine să îl împarți cu cei dragi!

Rețetă cârnați în sos de bere. Se prepară în tigaie, simplu și rapid

Așa cum spune și numele, această rețetă simplă și rapidă are în centrul ei cârnații. Așadar, iată de ce ingrediente avem nevoie pentru a ne impresiona familia și prietenii.

ADVERTISEMENT

Un lucru foarte important, de altfel cheia acestui preparat, este să folosim cârnați proaspeți, nu unii deja afumați sau fierți.

Putem folosi ce fel de cârnați ne plac, pentru că și cei de pui și cei de porc se încadrează foarte bine la această rețetă culinară.

ADVERTISEMENT

Lista de ingrediente pentru rețeta de cârnați cu bere este următoarea:

12 cârnați proaspeți
2 cepe
150 ml bere
1 pahar cu apă sau supă
1 foaie de dafin
o mână de rozmarin sau cimbru
1 lingură făină
ulei
sare
piper

Cum se prepară cârnații cu bere. Se fac în tigaie

Punem ulei de măsline într-o tigaie, pe care o punem apoi pe foc. Adăugăm cârnații în aceasta și îi prăjim puțin, la foc iute, până când capătă o culoare frumoasă, maronie.

ADVERTISEMENT

După aceea, îl scoatem și îi lăsăm să se odihnească, timp în care pregătim legumele. Tăiem ceapa cubulețe și o adăugăm în aceeași tigaie unde am gătit și cârnații.

Călim ceapa până când capătă puțină culoare, acesta fiind momentul în care trebuie să adăugăm o lingură de făină.

ADVERTISEMENT

Amestecăm să nu obținem o compoziție cu cocoloașe, după care venim cu berea. Lăsăm alcoolul din bere să se evapore timp de două minute, până când sosul se îngroașă.

Acum adăugăm și condimentele specificate în lista de mai sus: foaia de dafin, sarea, piperul și paharul de supă – dacă nu aveți supă puteți să folosiți și apă.

Apoi, punem și cârnații în rețeta noastră de fel principal și îi gătim pentru 15 minute. Poftă bună!

ADVERTISEMENT