Cum se fac, de fapt, chiflele de casă pufoase și moi? Iată o rețetă simplă și rapidă pentru care te vor invidia toate vecinele.
Chiflele preparate în propria bucătărie sunt o opțiune mult mai sănătoasă decât cele achiziționate din magazine. Aici ai control total asupra ingredientelor, știi exact ce adaugi, iar gustul și prospețimea lor sunt de neegalat.
Descoperă cum să pregătești chifle delicioase la tine acasă. Cu puține ingrediente, la îndemâna oricui, poți obține pâinici demne de invidiat. Iată pașii simpli pe care trebuie să îi urmezi pentru a le pregăti!
Ingrediente:
500 g faină
300 ml lapte
50 g unt
15 g drojdie proaspata sau 4 g drojdie uscată
1 linguriță de sare
1 linguriță de zahăr
Mod de preparare:
În primul rând, laptele trebuie încălzit pe foc mic. Acesta trebuie să fie căldut, nu fierbinte. Apoi, untul se adaugă în laptele încălzit și se amestecă pînă ce acesta se topește în totalitate.
Următorul pas este să adaugi drojdia și zahărul într-un vas separat, pentru a activa drojdia. Atenție să amesteci foarte bine până când compoziția se omogenizează. Acest amestec poate fi adăugat peste lapte.
Treptat, se presară faina și sarea. Aluatul obținut trebuie frământat cu mâna timp de 10 minute. Alternativ, dacă ai la îndemână, poți folosi un robot de bucătărie timp de 5 minute.
Dupa ce s-a omogenizat, aluatul trebuie lăsat la dospit timp de 40 de minute sau până când acesta își dublează volumul. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și așezați-l undeva la caldură.
După ce aluatul a crescut, îl puteți pune pe blatul din bucătărie pentru a-l porționa în 7-8 bucăți. Fiecare bucată de aluat trebuie sa fie în formă de bila, cât de cât egale între ele. Opțional, acestea pot fi crestate sau pot fi date cu ou bătut folosind o pensulă. Unele gospodine preferă să presare semințe de susan sau mac deasupra, după bunul plac.
La final, chiflele se pun pe o tavă cu hârtie de copt și se introduc la cuptor timp de aproximativ 20 de minute. Acesta trebuie să fie preîncălzit la de 180 grade Celsius. După ce s-au rumenit, chiflele pot fi scoase din cuptor și consumate atât calde cât și reci. Poftă bună!