Life

Cum se fac, de fapt, clătitele de post cu apă minerală. Sunt pufoase și delicioase

Cum se realizează, în realitate, clătitele cu apă minerală. Rețeta preparatului este simplă și ideală pentru Postul Paștelui.
30.03.2023 | 12:20
Cum se fac de fapt clatitele de post cu apa minerala Sunt pufoase si delicioase
Cum se realizează, în realitate, clătitele cu apă minerală. Rețeta preparatului este simplă și ideală pentru Postul Paștelui. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum se fac, de fapt, clătitele de post cu apă minerală. Sunt pufoase și delicioase datorită unor produse pe care le ai deja în casă. Care este ingredientul care le face să devină savuroase pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Cum se realizează, în realitate, clătitele cu apă minerală. Rețeta preparatului este simplă și ideală pentru Postul Paștelui

Clătitele cu apă minerală sunt perfecte pentru Postul Paștelui. Se realizează extrem de ușor, sunt simple și gustoase. Secretul desertului foarte iubit de românii de pretutindeni stă în apa folosită care le face pufoase și fragede.

ADVERTISEMENT

În cazul în care nu există în gospodărie apă minerală, atunci se poate folosi din cea plată în care s-a dizolvat o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. În felul acesta rezultatul final va fi cel așteptat de cei dragi.

Printre ingredientele necesare se numără: 300 de grame de făină albă, 600 ml de apă minerală, 50 ml de ulei de floarea soarelui, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de zahăr și diverse arome (vanilie, esență de rom sau 1 plic de zahăr vanilat).

ADVERTISEMENT

E foarte important să lăsați compoziția de clătite de post să se odihnească pentru cel puțin 15 minute, dar nu mai mult de 30. Ulterior, femeile pot trece la prăjirea desertului fraged și delicios care poate fi umplut cu dulceața preferată.

Mod de preparare clătite de post cu apă minerală

Clătitele de post cu apă minerală se realizează extrem de ușor. Primul pas este turnarea cantității de făină într-un castron încăpător. Treptat în vas se adaugă apa minerală și se amestecă continuu cu un tel pentru a împiedica formarea cocoloașelor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cofetarii ne transmit că cantitatea de lichid poate varia în funcție de textura și densitatea pe care o dorește fiecare. Compoziția obținută trebuie să fie una fluidă, dar în același timp destul de consistentă.

Uleiul de floarea soarelui se adaugă în fir subțire, pas cu pas, și se amestecă. Se potrivește aluatul cu sare și zahăr și se pun aromele, în funcție de preferințele fiecărei gospodine. Unele adaugă chiar și coajă rasă de lămâie sau portocale.

ADVERTISEMENT

Se pornește aragazul și se încinge foarte bine o tigaie antiaderentă. Se toarnă puțin ulei pe toată suprafața și apoi se toarnă compoziția cu ajutorul unui polonic. Se rotește și se înclină tigaia pentru a distribui uniform compoziția.

În cele din urmă clătitele se coc la foc potrivit și se întorc pe cealaltă parte abia atunci când sunt rumenite frumos. Aveți mare grijă să nu se rupă la mijloc. Se servesc simple, cu dulceață sau cu brânză rasă.

ADVERTISEMENT