Life

Cum se fac găluștele? Secretul pentru a fi pufoase și delicioase

Cum se fac găluștele? Trucul pentru o supă delicioasă, cu care nu ai cum să dai greș. Multe persoane nu țin cont de acest detaliu.
27.06.2024 | 14:26
Cum se fac galustele Secretul pentru a fi pufoase si delicioase
Cum se fac, de fapt, găluștele. Sursa foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum se fac găluștele pentru a fi pufoase și delicioase. Totul ține de un detaliu pe care, de multe ori, gospodinele îl trec cu vederea. Urmează acești pași și nu ai cum să dai greș. Rețeta pas cu pas.

Cum se fac găluștele. Rețeta pas cu pas

Cum se fac găluștele? Este întrebarea pe care și-o pun multe persoane care se află la început în ceea ce privește bucătăria. Dar nu numai. Căci sunt mulți care renunță să mai facă supă cu găluște, deoarece nu le plăcea rezultatul final.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu-și dorește să aibă în farfurie niște găluște tari ca piatra, fără gust. Ci, cu toții ne dorim găluște pufoase, gustoase. Iar pentru a le obține, nu este deloc atât de dificil precum pare.

Prin urmare, pentru trei porții, nu e nevoie decât de un ou, două lingurițe de ulei, trei linguri de griș și sare. Doar atât trebuie să ai în casă pentru o porție delicioasă de mâncare.

ADVERTISEMENT

Timpul de pregătire este unul scurt, de doar 25 de minute. Dintre acestea, doar 25 de minute pregătirea și 10 prepararea. Însă, dacă vrei să știi cum să faci găluștele cele mai bune, trebuie să știi un mic truc.

Detaliul de care mulți nu țin cont

Albușul se separă de gălbenuș, iar acesta din urmă se amestecă cu sare și se lasă deoparte. Separat, albușul se bate bine până devine spumă. Se toarnă apoi peste gălbenuș, împreună cu uleiul, și se amestecă bine.

ADVERTISEMENT

După aceea, se adaugă grișul în ploaie și se omogenizează. Conținutul trebuie să fie pufos și moale. Trucul pentru găluște cu adevărat delicioase este, de fapt, un detaliu pe care multe persoane îl trec cu vederea.

ADVERTISEMENT

Mai exact, conținutul nu trebuie pus imediat în oală, ci lăsat deoparte pentru 15 minute. În acest fel, grișul se va umfla și vei avea găluște pufoase. Un alt lucru de care să ții cont este modul în care le fierbi.

Cu o linguriță se ia compoziția, iar cu cealaltă să amestecă în oală. După fiecare gălușcă, lingurița trebuie înmuiată în apă rece, de aceea este bine să ai o cană pe masă, notează shtiu.ro.