Ciorba de fasole în pâine este unul dintre cele mai delicioase preparate românești. Este o rețetă pe care o poți face dacă dorești să impresionezi. De asemenea este potrivită și pentru zilele de sărbătoare.
Pentru a ieși o ciorbă delicioasă există însă un secret pe care toate gospodinele ar trebui să-l știe. Gustul special al preparatului este dat de afumătura folosită. Se poate face fie cu ciolan afumat, fie cu costiță.
În plus pâinea trebuie să fie caldă în momentul în care preparatul este servit.
Acest preparat este extrem de delicios și este nelipsit din restaurantele tradiționale. Potrivit raftulbunicii.ro, gospodinele trebuie să știe câteva secrete când doresc să prepare Ciorba de fasole în pâine. Afumătura să fie aleasă cu grijă, iar pâinea să fie caldă. Din cantitățile prezentate mai jos vor ieși 8 porții.
Timpul de prepararea este de aproximativ 2 ore.
Ingrediente pentru pâine
Ingrediente pentru ciorbă
Fasolea trebuie pregătită cu o zi înainte. Se spală, se curăță și se lasă în apă la înmuiat. Apa din vas trebuie să acopere în întregime boabele de fasole.
Mai întâi se pregătește pâinea. Într-un bol se amestecă drojdia, sarea și puțină apă caldă. Peste compoziție se pune făina și se frământă aluatul. Se mai adaugă puțină apă. Aluatul este gata când se dezlipește de pe mâini. Apoi se lasă să crească aproape o oră.
Aluatul se împarte în patru părți egale și se pune în tăvi unse cu ulei și tapetate cu făină. Se mai lasă puțin să crească, apoi se introduce la cuptor pentru aproximativ o oră. La final pâine se unge cu ou și se mai coace cinci minute.
Când pâinea este gata te poți apuca de ciorbă. Într-o oală mare se pune la fiert fasolea, pentru 10 minute.
Într-o altă oală se fierbe tot 10 minute carnea afumată.
Se ia o oală mai mare în care se călește ceapa, morcovul, ardeiul peste care se adaugă sare, piper și boia. Când legumele devin aurii se pune țelina, carnea, fasolea și apă. Se lasă totul pe foc. Spre final se adaugă sucul de roșii, tarhonul și cimbrul. După alte 10 minute oala poate fi luată de pe foc.
Înainte de a servi ciorba ia fiecare pâine și taie-i un capac. Apoi scoți miezul pentru a rămâne goală. Pune ciorba în pâine, apoi îi pui capacul la loc și preparatul poate să fie servit.