Life

Cum se face cea mai bună mămăligă din lume, fără cocoloașe. Rețeta simplă, fără apă. Trucul secret al bucătarilor

06.05.2021 | 14:12
Cum se face cea mai buna mamaliga din lume fara cocoloase Reteta simpla fara apa Trucul secret al bucatarilor
ADVERTISEMENT

Cum se face cea mai bună mămăligă din lume, fără cocoloașe. Rețeta este una foarte simplă, fără apă. FANATIK vă spune care este trucul secret al bucătarilor.

Mămăliga face parte din bucatele tradiționale românești și este nelipsită de pe mesele românilor. Este ușor de preparat și se poate servi alături de o mulțime de alimente.

ADVERTISEMENT

Bucătarii au un truc secret, care face acest preparat să fie cu mult mai gustos decât cel gătit în mod tradițional. Vă spunem mai jos ce ingredient se folosește în locul apei, dar și câteva trucuri care vă vor ajuta să o pregătiți perfect.

Cum se face cea mai bună mămăligă din lume, fără cocoloașe. Rețeta simplă, fără apă. Trucul secret al bucătarilor

Pentru prepararea mămăligii, marii bucătari folosesc lapte în loc de apă. În plus, la final, se adaugă o lingură de unt, pentru un plus de savoare. Asadar, pentru a prepara o mămăligă delicioasă aveți nevoie doar de patru ingrediente: lapte, mălai, sare și unt.

ADVERTISEMENT

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert și se adaugă sarea. Pentru a putea realiza mai ușor când începe să fiarbă, adăugați și un praf de mălai când puneți laptele la fiert.

Pentru a evita formarea cocoloașelor, începeți să turnați mălaiul cu puțin timp înainte ca fierberea să înceapă. Pentru a ieși cât mai fină mămăliga, turnați mălaiul ploaie, nu tot în același timp. În funcție de cât de solidă vreți să iasă, puteți să adăugați mai mult sau mai puțin.

ADVERTISEMENT

Pe tot parcursul fierberii, trebuie să amestecați fără întrerupere, pentru a evita lipirea și pentru ca mălaiul să fie fiert uniform. Cea mai bună mămăligă are nevoie de un ingredient special: răbdarea.

Așadar, trebuie să fierbeți mălaiul aproximativ 30 de minute. Dacă nu folosiți mălai din comert, trebuie să țineți cont că cel de țară are nevoie să fiarbă cu aproximativ zece minute mai mult.

ADVERTISEMENT

După ce ați stins focul, adăugați și lingura de unt și amestecați bine. E recomandat să puneți mămăliga pe un tocător de lemn. Acesta împiedică ridicarea aburului, spre deosebire de vasele de porțelan sau sticlă. În plus, excesul de lichid va fi absorbit.

ADVERTISEMENT