Cum se face cea mai bună mâncare de gutui cu carne de porc. Secretul care o face foarte gustoasă și care te va determina să încerci și a doua oară în această toamnă preparatul culinar. Ține cont de aceste ponturi.
Cum faci din mâncarea de gutui cu carne de porc una savuroasă. Gospodinele au un sfat pentru un rezultat pe măsură
Mâncarea de gutui cu carne de porc este o rețetă tradițională, simplă și extrem de gustoasă. Și unde mai pui că acest fel de mâncare din zona Olteniei este sățios dacă ții cont de sfaturile pe care le au gospodinele.
Secretul ca să iasă ca la carte stă în felul în care se pregătește. Mai exact, preparatul culinar trebuie gătit lent, la foc mediu. Rezultatul va fi unul pe măsura așteptărilor!
Mâncare de gutui cu carne de porc. Ingrediente:
- 1,5 kilograme de gutui
- 600 grame de pulpă sau spată de porc
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2 linguri de zahăr
- sare și piper, după gust.
Mod de preparare mâncare de gutui cu carne de porc. Pașii de urmat:
- Gutuile se spală bine, se curăță de semințe și se îndepărtează cotoarele. Se taie în sferturi
- Carnea de porc se spală și se taie în cuburi de dimensiuni potrivite
- Se condimentează carnea cu sare și piper
- Într-o tigaie se pune la încins uleiul și se prăjește carnea de porc pe toate părțile
- După aproximativ 8-10 minute, când este rumenită, este gata
- Se scoate carnea pe o farfurie și în același ulei se călesc gutuile pentru circa 5 minute
- Se pune zahărul la caramelizat, separat, și când este topit complet se adaugă 200 ml de apă
- Se lasă la fiert compoziția de mai sus până când caramelul s-a dizolvat
- Lichidul obținut se toarnă peste gutui, se adaugă carnea și se potrivește cu sare și piper
- Se acoperă vasul cu un capac și se lasă la fiert la foc mediu până când sosul se îngroașă
- Mâncarea de gutui cu carne de porc este gata când nu mai este zeamă în oală
- Preparatul culinar se servește cald cu pâine de casă. Poftă bună!