Cum se face cea mai sănătoasă cafea la ibric. Trucuri simple de la specialiști. Barista, cunoscut drept un artist al cafelei, are foarte multe sfaturi pentru oamenii care își încep fiecare dimineață cu această licoare.
Modalitatea prin care poți prepara cea mai bună cafea la ibric. Ponturi rapide de la cei care pregătesc această băutură. Iată câteva principii de bază care vor maximixa efectele pozitive pe care le are consumul acesteia.
Specialiștii îi îndeamnă pe oameni să cumpere numai produse calitate. O cafea nu trebuie să aibă în compoziția sa aditivi sau arome artificiale. De asemenea, este foarte important să se aleagă o cafea proaspăt prăjită.
Puteți alege, dacă aveți posibilitatea, o cafea organică. Alegerea boabelor este esențială, cele din Etiopia, Columbia sau Peru având cel mai mare conținut de polifenoli. Bob Arnot, autor al The Coffee Lover’ Diet spune că unele boabe pot conține până la 19.000 miligrame polifenoli pe ceașcă, scrie dcmedical.ro.
Pe de altă parte, boabele de calitate inferioară din marile lanțuri pot avea doar 2.500 miligrame. Un alt factor major este prăjirea ușoară. O cafea mai închisă la culoare are o aromă mai profundă, însă tinde să piardă antioxidanții și polifenoli.
Un studiu publicat în Journal of Medicinal Food a demonstrat că pungile cu cafea mai deschisă la culoare au concentrații mai mari de acid clorogenic, un antioxidant care protejează împotriva inflamației și a deteriorării celulare. Așadar, boabele ușor prăjite, de mare altitudine, sunt varianta cea mai bună.
Pentru a face cea mai bună cafea la ibric este indicat să se ține cont de câteva sfaturi simple. În primul rând, se pune apa pe aragaz și se lasă până când se atinge punctul de fierbere. Unii specialiști preferă să adauge zahărul la acest pas.
În felul acesta zahărul are timp să se topească. Persoanele care beau cafea filtrată au rate mai scăzute la boli cardiovasculare comparativ cu cei care consumă cafea nefiltrată. Temperatura apei din ibric este extrem de importantă.
Temperatura apei pentru o cafea sănătoasă este între 90 și 96 de grade Celsius. În al doilea rând, se adaugă cafeaua și se oprește focul. Se amestecă bine și se lasă vasul acoperit cu un capac preț de câteva minute. O cafea sănătoasă nu conține creme sau prea mult zahăr.
În cazul în care nu puteți bea o cafea simplă, neagră, puteți apela la îndulcitori naturali, cum ar fi mierea sau siropul de arțar. De asemenea, laptele de vacă sau frișca pot fi înlocuite foarte ușor cu lapte de migdale, ovăz sau soia.