Life

Cum se face ceaiul de Sânziene și la ce e bun în realitate. Lucruri neștiute despre această băutură

23.06.2020 | 14:58
Cum se face ceaiul de Sanziene si la ce e bun in realitate Lucruri nestiute despre aceasta bautura
Ceaiul de sânziene nu vindecă boli, așa cum scriu anumite publicații. Sursa foto: ceaiurinaturale.ro
ADVERTISEMENT

Ceaiul de Sânziene este recunoscut mai ales în rândul gospodinelor de la țară, iar acesta se prepară îndeosebi în seara zilei de 24 de iunie, după ce dimineața sunt culese plantele ce au înflorit peste noapte.

Sânzienele sunt niște flori cu petale mici, galbene, care pot fi consumate sub formă de ceai. Despre această licoare se spune că alungă multe stări rele, de la banala oboseală până la mahmureală.

ADVERTISEMENT

Cum se face ceaiul de Sânziene, înainte de toate

Pentru prepararea ceaiului, ai nevoie de aproximativ 100-200 de grame de flori la 400-500 de mililitri de apă clocotită. Infuzia se menține aproximativ 10-15 minute la temperatura camerei după care ceaiul se strecoară de flori (poți adăuga și codițele plantei, dar să fie bine curățate) și se bea pe stomacul gol, în caz de mahmureală.

Se poate adăuga zeamă de lămâie și miere (aici, fiecare cu preferințele sale). Trebuie spus că ceaiul are un gust foarte bun și fără să fie îndulcit cu zahăr ori miere.

ADVERTISEMENT

Licoarea, considerată leac în opinia unor preoți

Preotul elvețian Kunze le recomanda des ceaiul de sânziene enoriașilor care aveau probleme precum stresul și se confruntau cu lipsa de concentrare ori se enervau foarte repede.

Ceaiul poate avea un efect calmant, însă nu există o certificare medicală cu privire la acest beneficiu.

ADVERTISEMENT

Bai mai mult, există chiar o contraindicație destul de serioasă cu privire la consumul de ceai de Sânziene.

Doctorii susțin că persoanele care au un deficit de calciu ar fi bine să nu bea acest ceai, căci florile de sânziene nu fac altceva decât să dizolve calciul din organism.

ADVERTISEMENT

Este recomandat să vă adresați medicului de familie ori unui specialist înainte de a încerca orice băutură în locul medicamentelor. Ceaiul de sânziene nu are un efect terapeutic, deci evitați să credeți sfaturile așa-zis medicale de pe internet unde scrie că aceste flori ar vindeca diferite boli.

 

ADVERTISEMENT
Tags: