Life

Cum se face corect plinul la mașină. Mulți șoferi fac o greșeală mare când alimentează la benzinărie

Care e procedura ideală atunci când vrei să faci plinul la autoturism. Șoferii fac o eroare uriașă când ajung la stația peco.
23.06.2024 | 08:00
Cum se face corect plinul la masina Multi soferi fac o greseala mare cand alimenteaza la benzinarie
Care e procedura ideală atunci când vrei să faci plinul la autoturism. Șoferii fac o eroare uriașă când ajung la stația peco. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cum se face corect plinul la mașină. Mulți șoferi fac o greșeală mare când alimentează la benzinărie. Conducătorii auto au un obicei riscant pe care trebuie neapărat să-l scoată din rutină pentru a evita eventualele probleme.

Care e procedura ideală atunci când vrei să faci plinul la autoturism. Șoferii fac o eroare uriașă când ajung la stația peco

Care e procedura ideală atunci când vrei să faci plinul la autoturism. Șoferii fac o eroare uriașă când ajung la stația peco. Specialiștii în conducere defensivă au dezvăluit ce nu mai trebuie să faci de acum înainte.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți conducători auto obișnuiesc să forțeze pistolul pompei de benzină sau motorină când sare automat. Majoritatea își doresc să mai bage câțiva litri în rezervor, să fie plin până la refuz, însă acest lucru poate fi dăunător.

În primul rând, procesul poate afecta sistemul de alimentare al mașinii. Mai exact, se poate strica sistemul de recuperare a vaporilor de combustibil, ceea ce se traduce automat printr-un drum costisitor la service.

ADVERTISEMENT

În al doilea rând, carburantul în plus va fi aruncat din rezervor chiar după primele viraje. În al treilea rând, specialiștii spun că atunci când forțezi pistolul de la pompă poate fi periculos și din alte puncte de vedere.

În cazul în care mașina este alimentată cu motorină șoferii vor observa că acest combustibil va fi mai ”uleios”, neevaporându-se precum benzina. Din păcate, acest lucru poate face drumul alunecos pentru motocicliști sau bicicliști.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să știi atunci când faci plinul la mașină

Unul dintre lucrurile importante pe care trebuie să le știi atunci când faci plinul la mașină este faptul că trebuie să acționezi siguranța care blochează pompa. În momentul în care duza se decuplează pentru prima dată, înseamnă că rezervorul este plin.

Ține cont de banii pe care îi ai în portofel când mergi în stațiile de alimentare. Așadar, este foarte important să urmărești ecranul pompei pentru a opri alimentarea în clipa în care atingi suma disponibilă.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, motorul mașinii trebuie să fie oprit atunci când mergi într-o stație peco pentru a evita unele riscuri. Scânteile produse în timpul funcționării într-un mediu cu vapori combustibili pot provoca un incendiu.

ADVERTISEMENT