Life

Cum se face, de fapt, cafeaua perfectă la ibric. Ingredientul secret care îi dă savoare

Cafeaua la ibric este delicioasă și deloc dificil de preparat. Există însă un ingredient secret care îi dă mai multă savoare și de care nu multe persoane știu.
08.01.2023 | 10:00
Cum se face de fapt cafeaua perfecta la ibric Ingredientul secret care ii da savoare
Cum prepari cea mai delicioasă cafea la ibric. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cafeaua este nelipsită din viața celor mai multe persoane. Fiecare dintre noi are nevoie de o ceașcă fierbinte dimineața pentru a face față unei zile agitate.

Cum prepari cea mia bună cafea la ibric

Dacă mulți optează pentru espressoare, sau alte tipuri de cafea, mai sunt și persoane care nu se desprind de faimoasa cafea la ibric. Cum o facem însă mai aromată și specială? Un ingredient poate face diferența.

ADVERTISEMENT

Pentru unii, cafeaua la ibric poate fi destul de tare, însă sunt metode care o pot transforma într-o băutură cu adevărat delicioasă. În primul rând nu uita că gustul cafelei tale se schimbă total în cazul în care o prepari cu boabe proaspăt râșnite.

Pune deci apă la fiert într-un ibric și adaugă o lingură de zahăr. În momentul în care apa începe să fiarbă, ia ibricul de pe foc și pune pe rând o linguriță de cacao, alături de cafea.

ADVERTISEMENT

Amestecă încet totul, ia ibricul de pe foc, iar mai apoi pune-l din nou la un foc mic și continuă să amesteci. În momentul în care deasupra ibricului se formează o spumă, atunci cafeaua ta este gata.

Ingredientul secret care schimbă gustul cafelei la ibric

Ia ibricul de pe foc, mai amestecă puțin până când spuma este înmuiată, iar mai apoi lasă cafeaua în ibric pentru cinci minute. În tot acest timp, aromele se întrepătrund, iar zațul se va depune pe fundul ibricului.

ADVERTISEMENT

Poți turna apoi liniștit cafeaua în cana preferată, iar dacă vrei o cafea mai moale, poți adăuga și lapte. Ai grijă însă ca acesta să fie încălzit separat înainte de a fi pus în cafea pentru că i-ar putea altera gustul complet și evident și textura.

Multe persoane optează și pentru un strop de scorțișoară sau nucșoară pentru o aromă mai puternică, așa că dacă iubești aceste ingrediente, le poți utiliza cu încredere.

ADVERTISEMENT

Dacă nu ești un iubitor de cafea nu uita că există și alte ingrediente care pot înlocui cafeaua și care au cam aceleași beneficii, dar și un gust la fel de delicios.

ADVERTISEMENT