Life

Cum se face, de fapt, curățenia în casă de Paște. E rapid și ușor

Curățenia de Paște. Sfaturi utile pentru a termina într-un timp scurt și pentru a beneficia de ordine în toate încăperile.
25.03.2023 | 11:31
Cum se face de fapt curatenia in casa de Paste E rapid si usor
Curățenia de Paște. Sfaturi utile pentru a termina într-un timp scurt și pentru a beneficia de ordine în toate încăperile. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum se face, de fapt, curățenia în casă de Paşte. E rapid și ușor dacă ții cont de câteva ponturi care te vor ajuta să ai o locuință impecabilă înaintea sărbătorilor. Praful și murdăria vor dispărea fără să depui eforturi majore.

Curățenia de Paște. Sfaturi utile pentru a termina într-un timp scurt și pentru a beneficia de ordine în toate încăperile

Curățenia de Paște este foarte importantă pentru gospodinele din România și nu numai. Fiecare femeie are nevoie de câteva sfaturi utile pentru a termina într-un timp scurt. Tot ce trebuie să faci este să începi cu încăperile cele mai folosite: dormitor, sufragerie, bucătărie.

ADVERTISEMENT

Pentru a scăpa rapid de praful și mizeria acumulate în timp specialiștii ne recomandă să începem mereu cu spațiile de sus. Șterge praful de pe mobilă și abia apoi îți poți îndrepta atenția spre podele, ferestre, uși și mobilier.

În felul acesta te vei asigura că praful nu rămâne în zonele în care nu ai intervenit încă. Aceeași regulă se aplică și în cazul unei case pe mai multe nivele. E foarte important să nu te apuci să faci curățenie în mai multe încăperi în același timp.

ADVERTISEMENT

Oragnizarea trebuie să fie cuvântul de ordine când te apuci de curățenia de Paște pentru că în fiecare spațiu din casă sunt diverse lucruri de realizat. Nu e nevoie să te grăbești pentru a fi eficient, ci să le iei pe rând.

Cum să faci curățenie în funcție de încăperile din casă

Vrei să știi cum să faci curățenie în funcție de încăperile din casă? Ei bine, dormitorul are nevoie de o îngrijire specială pentru că este locul în care te odihnești și care trebuie să fie aerisit, ordonat și confortabil.

ADVERTISEMENT

Pune la loc obiectele vestimentare aruncate prin cameră sau alte lucruri împrăștiate. Curăță somiera de praf, șterge geamurile, ușile și mobilierul. Aspiră podeaua și covorul, dă cu mopul. Schimbă lenjeria de pat cu alta curată.

Sufrageria are nevoie, de asemenea, de așezarea lucrurilor la locul lor. În felul acesta spațiul nu va fi aglomerat și vei reuși să faci rapid curățenie, fără să pierzi ore bune cu aspiratorul în mână sau cu pămătuful de praf.

ADVERTISEMENT

Se îndepărtează mizeria de pe mobilă, se șterg corpurile de iluminat și apoi se curăță ferestrele, canapeaua și fotoliile. Se scutură toate articolele de praf, ultimul pas fiind aspirarea podelei și spălarea acesteia.

Bucătăria trebuie constant întreținută, mai ales dacă gătești des. Se spală vasele murdare, se aruncă resturile din frigider și se curăță aparatul, la fel și celelalte electrocasnice. Se curăță corpurile de mobilier, se spală chiuveta și se schimbă prosoapele și mănușile de cuptor. Se aspiră și se spală podeaua.

Baia are nevoie de o igienizare ca la carte și se lasă întotdeauna la urmă pentru că în această încăpere intrăm mereu pentru a spala mopul sau a curăța lavetele după curățenia din restul casei. Se șterg și se igienizează toate obiectele sanitare.

De asemenea, specialiștii în curățenie ne spun să ștergem dulapurile și alte suprafațe. Se schimbă prosoapele care se bagă imediat în mașina de spălat rufe. La final se șterge și se spală gresia, la fel și faianța.

ADVERTISEMENT
Tags: