În situația în care ți s-a tăiat maioneza, există câteva trucuri pe care orice gospodină ar trebui să le știe, astfel încât să iasă o cremă bine legată și consistentă.
Maioneza de cumpărat nu se compară niciodată cu cea preparată în casă, tocmai de aceea, cele mai multe gospodine aleg să o facă singure, la ele în bucătărie. Numai că, de cele mai multe ori, crema se taie, nu mai poate fi refăcută, și este aruncată la gunoi.
Există, însă, câteva trucuri pe care orice gospodină ar trebui să le știe, astfel încât să nu mai arunce maioneza stricată, și să o dreagă cu diverse ingrediente.
Maioneza tăiată poate fi salvată prin adăugarea unui gălbenuș de ou. Se pune separat într-un castron, se adaugă câte o lingură de maioneză și se amestecă până se omogenizează.
Muștarul este o altă variantă eficientă. Dacă maioneza s-a tăiat și este și prea subțire, se poate adăuga o lingură de muștar ăentru o consistență mai bună.
De asemenea, foarte important de știut este că toate ingredientele care se folosesc în prepararea maionezei trebuie să fie la temperatura camerei.
Prea mult ulei poate tăia maioneza și, în plus, nu este nici sănătos. Se recomandă 125 ml pentru fiecare gălbenuş. Nu mai mult. Sucul de lămâie nu trebuie să lipsească din cremă.
Pe lângă faptul că îi dă un gust foarte puțin acrișor și îi mai ia din greață, este și o variantă bună în cazul în care s-a tăiat maioneza. Indicat este să se adauge de la început, pentru a se evita eventualele tăieturi ale cremei.
Și cel mai important aspect este să nu faci nimic în grabă, pentru că atunci nu va ieși nimic bun.