Cum se face pâinea la aifryer ca să iasă pufoasă și să aibă acel gust de casă? Poate te gândeai că nu este posibil, însă din fericire, acest electrocasnic este unul chiar foarte util și poate simplifica cu mult unele rețete.
Pâinea este un aliment care nu lipsește de pe masa românilor. Din păcate însă, cele mai multe tipuri de pâine vândute în magazine conțin o mulțime de aditivi, dar și zahăr. Astfel, consumate în cantități mari ne pot afecta organismul.
Cea mai bună alegere ar fi să facem pâinea acasă. Chiar și așa, multe gospodine evită acest lucru. Pâinea poate fi pretențioasă, iar de cele mai multe ori cuptorul clasic poate să o ardă. Există în soluții.
Știai că poți face pâinea și la airfryer? Această metodă este una nouă, dar foarte eficientă. Dincolo de asta, procesul de coacere este unul uniform, iar la final te vei bucura și de o crustă crocantă. Ce trebuie să știi însă?
În primul rând optează pentru o rețetă simplă. Totodată, aluatul trebuie să fie unul ceva mai moale și nu foarte lichid. Acesta trebuie de asemenea lăsat la dospit înainte, la fel cum știm deja foarte bine.
Contează și airfryerul pe care îl folosești. Acesta trebuie să fie ceva mai mare, astfel încât aluatul dospit să încapă. Trebuie de asemenea lăsat și suficient spațiu deasupra, dar și în lateral, astfel încât aerul să poată circula, iar pâinea să se facă uniform.
Ce temperatură trebuie să setezi pentru a face face pâinea la airfryer? Acesta trebuie setat între 180-200°C pentru majoritatea rețetelor. E foarte important însă să fie preîncălzit timp de 3-5 minute înainte.
Ulterior poți pune aluatul la făcut și poți verifica pâinea din când în când. E foarte ușor să o faci și să te bucuri de un preparat simplu, dar delicios. Pentru ce rețete poți opta însă ca să nu întâmpini probleme?
Una dintre cele mai frecvente rețete preparate este cea pentru pâinea albă de casă. Dacă vrei să o prepari vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Modul de preparare este foarte simplu. Dacă ai mai făcut pâinea până acum nu vei avea probleme. Asfel, amestecă într-un bol apa caldă cu zahărul și drojdia și lasă compoziția să stea timp de 10 minute până când drojdia face spumă.
Ulterior se adaugă sarea, făina, dar și uleiul. Aluatul se frământă fie cu mâna, fie cu un robot de bucătărie până când devine elastic și neted, iar ulterior se lasă la dospit măcar pentru o oră, până când își dublează volumul.
Aluatul trebuie modelat ulterior sub forma unei bile. După cum spuneam mai sus, pentru a face pâinea la airfryer, acesta trebuie preîncălzit la 200°C timp de 5 minute înainte ca aluatul să fie băgat. Pâinea se coace timp de 20 de minute la 180°C. Se face testul cu scobitoarea dacă nu ești sigur că pâinea e gata.
Ce alte rețete mai poți încerca la airfryer? Pâinea integrală cu semințe poate fi de asemenea o alegere bună. Pentru a o prepara vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Modul de preparare este unul similar. Făina integrală se amestecă cu făina albă și sarea, iar apoi se adaugă semințele. Amestecul cu drojdie se pune deasupra, alături de ulei și totul se frământă foarte bine.
Aluatul se lasă la dospit timp de o oră, iar apoi se împarte în două bucăți, care vor fi modelate sub formă de bile. Și în acest caz, pentru a face pâinea la airfryer, acesta trebuie încălzit timp de 5 minute.
Pâinea se va coace timp de 25-30 de minute la 180°C. Dacă se rumenește prea mult, se poate adăuga o folie de aluminiu deasupra. Evident, mai poți prepara și alte rețete dacă dorești. Mai exact, poți face inclusiv pâine cu cartofi la airfryer.