Life

Cum se face pizza la cuptorul cu microunde. Rețeta rapidă, gata în câteva minute

Rețeta de pizza la cuptorul cu microunde. Se face în doar câteva minute și este delicioasă. Ce ingrediente sunt necesare?
20.10.2022 | 07:48
Cum se face pizza la cuptorul cu microunde Reteta rapida gata in cateva minute
Rețeta de pizza la cuptorul cu microunde. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Dacă ai poftă de pizza și nu ai prea mult timp la dispoziție pentru gătit, atunci poți încerca rețeta la cuptorul cu microunde. Ai nevoie doar de câteva minute pentru a o prepara.

Pizza la cuptorul cu microunde. Ingredientele necesare

Pizza este unul dintre cele mai apreciate feluri de mâncare și poate fi gătită în nenumărate moduri, cu tot felul de ingrediente. Originară din Napoli, Italia, pizza este populară în toată lumea și există sute de feluri.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună pizza se prepară la cuptorul normal, însă poți folosi și cuptorul cu microunde dacă te grăbești și vrei o masă rapidă.

Pentru această rețetă este important să respecți cantitățile dacă vrei să-ți iasă așa cum trebuie. În ceea ce privește topping-ul, poți alege ce ingrediente vrei, cum ar fi sos de roșii, mozarella sau legume.

ADVERTISEMENT

Ingrediente:

  • 300 g făină albă 000
  • 60 ml ulei de măsline
  • 120 ml apă călduță
  • un plic de drojdie uscată
  • o linguriță de sare
  • topping-uri la alegere (sos de soșii, șuncă, mozarella, ciuperci, cașcaval, ardei, ceapă, roșii etc.)

Mod de preparare. Ce pași trebuie să urmezi

Mai întâi se amestecă toate ingredientele lichide. Se adaugă apoi și ingredientele uscate și se amestecă. Le poți amesteca cu ajutorul mâinilor, dar și în mașina de făcut pâine, în cazul în care ai un astfel de aparat acasă.

ADVERTISEMENT

Se formează aluatul, se transferă apoi pe planșa de lucru dată cu făină și se amestecă puțin. Bila de aluat se pune într-un bol mai mare și se acoperă cu un prosop curat.

În aproximativ 15 minute, aluatul își va dubla volumul la temperatura camerei. Se unge planșa de lucru cu ulei, iar aluatul se împarte în două.

ADVERTISEMENT

Aluatul se întinde în formă rotundă și grosime de aproximativ 1 cm. Pizza fără topping se dă apoi la cuptorul cu microunde la putere maximă, timp de trei minute, notează retete.unica.ro.

Se taie mărunt ingredientele pentru topping. Aluatul de pizza se scoate din cuptorul cu microunde, se unge cu sosul de roșii și cu topping-urile. Se lasă încă 2 minute la cuptorul cu microunde. Poftă bună!

ADVERTISEMENT