Life

Cum se face plăcinta de dovleac perfectă. Gustul ei îți aduce aminte de copilărie

Cum se face plăcinta de dovleac perfectă. Gustul acestui desert îți aduce aminte de copilărie. De ce ingrediente ai nevoie.
16.09.2022 | 09:06
Cum se face placinta de dovleac perfecta Gustul ei iti aduce aminte de copilarie
Cum se face plăcinta de dovleac perfectă. Sursa foto: homemaderecipesfromscratch.com
ADVERTISEMENT

Plăcinta de dovleac este unul dintre cele mai apreciate deserturi, mai ales toamna. Află cum îl poți prepara ușor acasă.

Cum se face plăcinta de dovleac perfectă. De ce ingrediente ai nevoie

Desertul perfect pentru toamnă este plăcinta de dovleac din foi. Acestea se pot prepara ușor acasă dacă respecți câțiva pași simpli.

ADVERTISEMENT

Membrii familiei vor fi încântați de acest desert gustos și aromat, care nu este deloc greu de făcut.

Consultă ingredientele din lista de mai jos pentru a prepara o plăcintă de dovleac exact ca în copilărie, potrivit divaînbucătărie.ro.

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru aluat 

  • 500 g făină
  • 1/2 linguriță sare
  • un ou mediu
  • 200 ml apă călduță
  • o lingura oțet
  • 40 ml ulei
  • aproximativ 200-300 ml de ulei pentru prelucrare-întins foi

Ingrediente pentru umplutură

  • 1.200 g dovleac ras
  • 150 g zahar tos
  • 70 ml ulei
  • un plic zahar vanilinat (Bourbon)
  • o linguriță rasă de pudră de scorțișoară
ADVERTISEMENT

Mod de preparare plăcintă de dovleac

Se pregătește mai întâi umplutura pentru plăcintă deoarece are nevoie de timp de răcire. Se amestecă dovleacul ras cu cele două feluri de zahăr și se călește în jur de 5 minute, în uleiul încins, la foc mic spre mediu.

Se ia dovleacul de pe foc, se adaugă scorțișoară și se amestecă pâcă când se omogenizează compoziția. Se lasă dovleacul la răcit.

ADVERTISEMENT

În acest timp se pregătesc foile pentru plăcinta cu dovleac. Într-un vas încăpător se pune făina, după care se adaugă sarea și oul bătut.

Se toarnă apa călduță amestecată cu ulei și oțet și se începe frământarea aluatului. Atunci când acesta se leagă și devine neted, se ia și se trântește de masă de câteva ori.

Pe fiecare bucată de aluat se pune ulei, pe ambele părți, apoi se întinde cu un sucitor. Mai întâi se întinde o formă rotundă, se lasă timp de 10 minute. Se continuă apoi întinderea cu sucitorul și cu mâna până când se obține o foiță subțire.

Cu cât întinzi mai multe foi, cu atât este mai ușor să tragi cu o mână pusă sub aluat, ușor, fără să-l rupi. Este bine să mai adaugi puțin ulei atunci când faci acest lucru.

Pe fiecare aluat întins se presară un sfert din cantitatea de dovleac călit. Plăcinta se rulează și se strânge la capete, apoi se mută cu grijă în tavă, cu partea în care ai încheiat de rulat în jos.

Se rotesc de pe planșa de lucru direct pe hârtia de copt pentru a nu exista riscul ca plăcinta să se rupă.

Plăcintele se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 35 – 40 de minute, până când capătă o culoare arămie. Se scot din cuptor atunci când sunt gata și de unt cu unt, apoi se presară cu zahăr pudră pentru decor. Poftă bună!

ADVERTISEMENT