Cum se face plăcinta de fasole și de ce a devenit acest preparat viral? În perioada anilor 1800 era celebru și se pare că în ultima perioadă interesul a tot crescut, având în vedere gustul său, dar și faptul că se prepară ușor.
Menționăm faptul că plăcinta de fasole este un preparat tradițional englezesc. Acesta datează din secolele trecute și practic are la bază fasole boabe, alături de legume, dar și alte mirodenii.
Cu o simplă felie dintr-o astfel de plăcintă te bucuri de o masă cât se poate de sățioasă. Totodată, nu e dificil deloc să prepari această rețetă odată ce ai toate ingredientele pe masă. Cum se face plăcinta de fasole? În primul rând vei avea nevoie de ingredientele următoare:
Cum se face plăcinta de fasole? Modul de preparare nu e deloc dificil. Fasolea se lasă la înmuiat cu câteva ore înainte, chiar cu o seară înainte, apoi se fierbe în câteva ape până devine fragedă. Ulterior ea trebuie clătită bine.
Legumele, adică ceapa, morcovii, dar și țelina, se călesc în ulei de măsline sau în unt. Mai departe se adaugă și usturoiul, iar totul se mai gătește timp de un minut. După ce timpul trece se presară făină peste legume, astfel încât sosul să devină mai gros.
Tot acum se adaugă cimbrul, rozmarinul, pasta de tomate, fasolea, dar și supa de legume. Întreaga compoziție se lasă la fiert la foc mic timp de 20 de minute și se amestecă din când în când până când sosul devine cremos.
Se poate gusta, iar în funcție de preferințe se adaugă sare sau piper. După ce compoziția este gata, poți face plăcinta de fasole. Preîncălzește cuptorul la 190°C. Până ajunge la această temperatură pune umplutura de fasole într-un vas termorezistent.
Acoperă-l cu foaia de aluat și presează marginile astfel încât plăcinta să fie sigilată. Poți să faci câteva tăieturi mici pe suprafața aluatului, astfel încât aburul să poată să iasă în timpul coacerii.
Iar opțional, la final poți să ungi aluatul cu un ou bătut. În acest mod vei obține o crustă aurie. Plăcinta trebuie să stea la cuptor timp de 25-30 de minute, iar înainte de a o tăia trebuie lăsată să se răcească măcar puțin. Ulterior se servește cu salată.