Life

Cum se face și ce conține piperchi. Rețeta machedonească este recomandată de Mihaela Bilic pentru vară

Ce este și ce ingrediente are piperchi. Mihaela Bilic spune că preparatul machedonesc este perfect pentru zilele de vară.
15.06.2025 | 14:20
Cum se face si ce contine piperchi Reteta machedoneasca este recomandata de Mihaela Bilic pentru vara
Piperchi, preparatul recomandat de medicul Mihaela Bilic. Sursa foto: Pinterest / captură video Youtube. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Puțini români știu cum se face și ce conține, de fapt, piperchi. Rețeta machedonească este recomandată de nutriționistul Mihaela Bilic, care susține că este ideală pentru vară. Acest fel de mâncare se face ușor și nu e nevoie să petreci mult timp în bucătărie.

Piperchi, rețeta machedonească recomandată de Mihaela Bilic

Tu cunoști ce este și ce ingrediente are piperchi? Mihaela Bilic, renumită pentru sfaturile pe care le oferă în mediul virtual, spune că preparatul machedonesc este savuros și plin de nutrienți. În plus, este perfect pentru zilele de vară.

ADVERTISEMENT

Acest fel de mâncare este unul tradițional, fiind sățios și gustos. Este specific aromânilor din Dobrogea, motiv pentru care nu toate gospodinele din România cunosc rețeta. În traducere acest preparat înseamnă ardei prăjiți.

Mâncarea este iubită și apreciată de generații întregi. Conține foarte puține ingrediente, cum ar fi ardei kapia copți, roșii bine coapte și usturoi, scrie csid.ro. De asemenea, mai are în compoziția sa puțin ulei de floarea soarelui și telemea, de preferat din lapte de oaie.

ADVERTISEMENT

Preparatul ideal pentru sezonul cald este, în realitate, o tocăniță. Mihaela Bilic îl recomandă pentru că este perfect echilibrat în ceea ce privește gustul. Mai mult, piperchi poate fi servit ca aperitiv sau ca fel principal.

Cum se face rețeta de piperchi

Piperchi este o rețetă machedonească care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Mihaela Bilic o pregătește frecvent în zilele caniculare pentru că nu trebuie să stea multă vreme în fața aragazului. Mâncarea se începe prin prăjirea roșiilor care au fost tăiate în cuburi mari.

ADVERTISEMENT

Roșiile se călesc într-o tigaie cu puțin ulei de floarea soarelui. Se adaugă și usturoiul, iar separat se coc ardeii kapia. Ulterior, se curăță de coajă, se taie în fâșii cât mai subțiri și se adaugă peste roșiile din tigaie.

ADVERTISEMENT

Toate ingredientele din vas se amestecă ușor. Apoi, se pun bucățile de brânză care are rolul de a crea un contrast delicios cu dulceața ardeiului copt. Ulterior, compoziția obținută se toarnă într-un vas termorezistent.

Felul de mâncare tradițional machedonesc se dă la cuptor. Piperchi trebuie să stea la cuptor pentru aproximativ 10 minute sau până când începe să se rumenească frumos deasupra. Preparatul se servește cald, dar și rece cu pâine de casă sau drept garnitură pentru friptură.