Pastele se numără printre preparatele îndrăgite de oameni, doar că puțini știu cum se fierb, de fapt. Aceasta este greșeala pe care o fac multe gospodine, inclusiv din țara noastră. Sfatul specialiștilor este unul cât se poate de clar!
Italia este recunoscută pentru peisajele sale, dar și pentru felurile de mâncare pe care le-a dat lumii întregi. Pe lângă pizza, această țară a dus la un rang foarte înalt pastele, care sunt consumate în cantități industriale.
Acestea sunt adorate de multă lume, de la mic la mare, doar că uneori pot apărea neplăceri atunci când se gătesc. Una dintre marile erori comise constă în procesul de fierbere, dar și în faptul că spaghetele sunt rupte.
Procesul este descurajat de italieni și de bucătarii de top, care consideră că în felul acesta pastele se vor fierbe inegal. De asemenea, acest aspect este mai puțin tradițional și trebuie evitat dacă vreți un preparat de nota 10.
Totodată, pentru a fierbe corect pastele se recomandă să se folosească un vas mare și suficient de încăpător. Regula spune că se adaugă 4-6 litri de apă la o pungă de paste, care are de obicei, circa un kilogram.
Apa trebuie să fie suficientă pentru a permite pastelor să nu se lipsească și să aibă în același timp o textură moale. Mai mult decât atât, apa trebuie să ajungă la punctul de fierbere înainte de a adăuga pastele în oală.
Un alt sfat pentru a te bucura de paste delicioase și moi este să adaugi sare în vas abia atunci când apa fierbe. Așadar, ingredientul nu se pune în lichid încă de la început cum, probabil, fac foarte multe gospodine.
Cantitatea de sare se adaugă în funcție de preferințele fiecărei persoane în parte, însă chefii spun că indicat ar fi să se utilizeze 1-2 linguri de sare la un kilogram de paste. Sarea are rolul de a îmbunătăți gustul pastelor.
După ce pastele se pun în apa fierbinte se amestecă bine să nu se lipsească între ele. E foarte important să se țină cont de timpul de gătire de pe ambalaj, precum și de felul pastelor care se pun la fiert pe aragaz.