Life

Cum se fierb ouăle de Paște. Secretul pe care trebuie să-l știi când le vopsești

26.04.2021 | 20:30
Cum se fierb ouale de Paste Secretul pe care trebuie sal stii cand le vopsesti
ADVERTISEMENT

Cum se fierb ouăle de Paște. FANATIK îți spune secretul pe care trebuie să-l știi când le vopsești, astfel încât acestea să nu se crape, iar culoarea să fie una intensă.

Potrivit tradiției, ouăle se fierb în Joia Mare. Aparent, este o sarcină destul de ușoară. Totuși, pentru ca totul să iasă perfect, ar fi bine să știi câteva trucuri.

ADVERTISEMENT

Legenda spune că, în timp Iisus Hristos ce era răstignit pe cruce, la picioarele acestuia se afla un coș cu ouă. Acestea au devenit roșii pentru că sângele Mântuitorului s-a scurs peste ele.

Cum se fierb ouăle de Paște. Secretul pe care trebuie să-l știi când le vopsești

Așadar, conform tradiției creștine, ouăle de Paște sunt vopsite în roșu. Totuși, mai recent, gospodinele aleg diverse culori, precum galben, verde sau albastru, pentru a aduce un plus de culoare și a vesti sosirea primăverii.

ADVERTISEMENT

Pentru ca ouăle să iasă perfect, indiferent de culoarea aleasă, e bine să știi câteva trucuri. În primul rând, înainte de a le pune la fiert, trebuie să te asiguri că sunt la temperatura camerei. Acest lucru va împiedica crăparea lor în timpul fierberii.

Pentru ca vopseaua să se prindă bine și să nu lase pete, este necesar ca ouăle să fie spălate, înainte de fierbere, cu detergent de vase sau săpun. După această operațiune, ele vor fi așezate în oala în care se vor fierbe. Trebuie să alegi o oală potrivită numărului de ouă pe care vrei să le vopsești. Ele vor fi așezate pe un singur nivel și în așa fel încât, când vor începe de fiarbă, să nu se poată mișca. Astfel, vei evita ciocnirea lor. Apa trebuie să le depășească cu aproximativ trei centimetri.

ADVERTISEMENT

Vopseaua se va fixa mult mai bine dacă vei adăuga o lingură de oțet sau sare în apa în care se fierb, iar coaja acestora se va întări. În funcție de cât de tari dorești să fie, trebuie să le lași pe foc între 8 și 15 minute. După ce s-au fiert, apa trebuie scursă și înlocuită cu apă rece, poți adăuga și câteva cuburi de gheață. Pentru vopsire, poți alege metode tradiționale sau vopseaua din comerț.

Cum se vopsesc ouăle în mod natural

În cazul în care optezi pentru prima variantă, cele mai cunoscute metode sunt sfecla roșie sau frunzele de ceapă roșie. În primul caz, se vor fierbe două sfecle într-un litru de apă și două linguri de oțet. După ce amestecul a fiert timp de patru minute, se vor adăuga ouăle și se vor lăsa pe foc pentru încă patru minute.

ADVERTISEMENT

În schimb, dacă vrei să folosești frunze de ceapă, trebuie să iei în considerare că ele trebuie lăsate la înmuiat în patru litri de apă pentru 12 ore înainte de a fi puse la fiert. După această perioadă, se vor adăuga ouăle și două linguri de oțet și se vor fierbe cinci minute.

Vopseaua din comerț necesită mult mai puțin timp. Ea va fi amestecată cu oțetul într-un vas separat, iar ouăle se vor pune pe rând, lăsându-le un minut. După ce le-ai scos, trebuie să le pui pe o hârtie absorbantă. Pentru a obține un luciu perfect, poți unge ouăle cu ulei sau slănină.

ADVERTISEMENT