Life

Cum se folosește corect răzătoarea. Mulți au făcut această greșeală în bucătărie

Cum se utilizează, de fapt, răzătoarea. Foarte multe gospodine eșuează atunci când au nevoie de ea pentru diverse produse.
05.04.2023 | 12:26
Cum se foloseste corect razatoarea Multi au facut aceasta greseala in bucatarie
Cum se utilizează, de fapt, răzătoarea. Foarte multe gospodine eșuează atunci când au nevoie de ea pentru diverse produse. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum se folosește corect răzătoarea care de obicei are două sau mai multe fețe. Mulți au făcut această greșeală în bucătărie. Descoperă cum poți simplifica procesul de gătit cu ajutorul acestui instrument care nu lipsește din nicio gospodărie.

Cum se utilizează, de fapt, răzătoarea. Foarte multe gospodine eșuează atunci când au nevoie de ea pentru diverse produse

Răzătoarea are mai multe părți, fiecare fiind utilizată pentru diferite alimente. Foarte multe gospodine eșuează atunci când au nevoie de ea și folosesc mai mult partea mare. Aceasta este pentru alimentele tari.

ADVERTISEMENT

Cartofii, morcovii sau ouăle se feliază extrem de bine pe această latură. Printre legumele care se toacă grosier se mai numără sfecla, dovleacul și brânza. Untul se obișnuiește să se dea tot pe această parte pentru că în felul acesta se înmoaie mai repede.

Partea mai mică a instrumentului este la fel de populară în rândul femeilor, mai ales atunci când este nevoie de legume mărunte și fine pentru ciorbă sau alte preparate culinare. Textura se păstrează foarte bine pe partea asta.

ADVERTISEMENT

Morcovii sau cartofii pentru prăjit sunt ideale pe latura aceasta a răzătoarei, la fel și legumele care se pun în salate. De asemenea, latura înțepătoare cu dinți ghimpați este de folos atunci când nu există în gospodărie un blender.

E perfectă pentru fructele și legumele care se transformă ulterior în piure. Totodată, usturoiul se toacă foarte bine pe această parte, în cazul în care nu aveți la îndemână un mojar cu pistil sau un alt dispozitiv pentru mărunțit.

ADVERTISEMENT

Bucătarii experimentați folosesc această funcție pentru a transforma alimentele uscate în pulbere. În această categorie intră pesmetul, nucile și brânza. Ghimbirul și coaja de citrice merg, de asemenea, perfect pe latura cu dinți.

ADVERTISEMENT

Partea alungită orizontal este cel mai puțin utilizată când vine vorba de răzătoarele din bucătărie. Mai exact, este concepută pentru a felia diverse produse și alimente, cum ar fi vinetele, ceapa, cartofii sau dovleceii.

La ce folosesc părțile unei răzătoare

În aceeași notă, specialiștii ne mai spun că răzătoarea ondulată orizontal este ideală pentru a felia, doar că de această dată forma legumelor și fructelor este una ondulată, perfectă pentru a decora diverse preparate culinare.

Partea care are dreptunghiuri pe instrumentul de feliat nu este foarte folosită de gospodine, deși are lame duble și este mai ușor de lucrat cu ea. În general, femeile din Coreea o utilizează pentru legumele din salate.