News

Cum se fraudau concursurile de angajare la Metrorex, “un deget însemna varianta A”. Dezvăluiri uluitoare în urma unui acord de recunoaştere a vinovăţiei

Noi detalii despre cazul fraudării concursurilor de angajare la Metrorex. Cât dădea șpagă un candidat pentru obținerea unui post.
21.07.2023 | 18:50
Cum se fraudau concursurile de angajare la Metrorex un deget insemna varianta A Dezvaluiri uluitoare in urma unui acord de recunoastere a vinovatiei
Cum se fraudau concursurile de angajare la Metrorex. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cum se fraudau concursurile de angajare la Metrorex. Apar noi dezvăluiri privind acest caz care, în luna noiembrie 2022, a scos la iveală modalitatea în care erau angajați mecanicii de locomotivă.

Cum se fraudau concursurile de angajare la Metrorex

Unul dintre inculpați a încheiat un acord de recunoaștere în luna iunie, potrivit informațiilor G4media. Acesta a acceptat pedeapsa închisorii cu suspendare, de un an și jumătate. Este vorba despre C.I.

ADVERTISEMENT

Bărbatul este unul dintre cei angajații societății care a ajutat, contra unor sume de bani, trucarea unui concurs de angajare la Metrorex. Vorbim de 40 de posturi de mecanic ajutor locomotivă.

Ancheta a arătat faptul că cei care doreau să se angajeze, la Metrorex, plăteau o șpagă cuprinsă între 6.000 și 7.500 de euro. În acest sens, ei apelau la angajați sau foști angajați ai companiei.

ADVERTISEMENT

Unul dintre aceștia este C.I. Ancheta procurorilor a început înainte să aibă loc concursul. Au fost strânse probe, inclusiv interceptări telefonice, care au arătat faptele ilegale comise de mai multe persoane.

Cum au fost prinși inculpații

Inițial, candidații ar fi trebuit să fie ajutați de doi supraveghetori. Aceștia urmau să le indice răspunsurile corecte la testul grilă: „un deget însemna varianta A, două degete – B, trei degete – C”.

ADVERTISEMENT

Înțelegerea a suferit modificări, în ziua concursului, în sensul în care unul dintre inculpați a fotografiat testul și a trimis poza unui alt angajat, pe Whatsapp. Acesta din urmă trebuia să rezolve subiectele. Apoi, membrii rețelei furnizau răspunsurile participanților frauduloși.

C.I. a recunoscut că a fost complice la săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. Acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, pentru o pedeapsă de an și șase luni de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

ADVERTISEMENT

Acordul de recunoaștere se află pe rolul Tribunalului București, potrivit sursei citate. Alți opt inculpați au fost puși sub control judiciar, în luna aprilie. De asemenea, trei oameni au fost arestați preventiv pentru comiterea „infracţiunilor de grup infracţional organizat, luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă”.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde