News

Cum se fură lemne cu acte? Ce au descoperit polițiștii din Sibiu

31.10.2020 | 20:23
ADVERTISEMENT

Poliţiştii din Sibiu au descoperit în trafic vineri, 30 octombrie, pe DN 7, un transport ilegal de lemne.

Personalul specializat din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol este cel care a observat un camion cu semiremorcă încărcat cu lemne. A fost văzut de două ori în aceeași zi, în locuri diferite. Polițiștii au intrat la bănuieli și în urma verificărilor s-a constatat că șoferul prezenta aceleași documente.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru „transport multiplu de material lemnos neînsoțit de documente specifice”, potrivit IPJ Sibiu.

Cum se fură lemne? Poliția din Sibiu a descoperit un transport multiplu

Furtul de lemne reprezintă de ani buni o problema majoră în România. Ea a fost ignorată de atâtea ori de cei care s-au perindat pe la guvernare.

ADVERTISEMENT

„În urma investigaţiilor, poliţiştii au constatat că s-a efectuat un transport multiplu, astfel că s-a dispus indisponibilizarea cantităţii de 39.46 mc lemn rotund molid, în valoare de aproximativ 12.000 de lei, precum şi confiscarea autoutilitarei.

În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoţite de documentele specifice de transport (art. 68 din Legea nr. 46 din 2008)”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Lazăr.

ADVERTISEMENT

Ultimul transport descoperit de polițiști a fost confiscat. Este vorba de aproximativ 40 mc de molid, în valoare de 12.000 de lei.

Oamenii legii din Sibiu au observat acel camion de mai multe ori pe parcursul zilei. Au bănuit că ceva nu este în regulă în momentul în care au văzut din nou plin camionul într-un alt loc.

ADVERTISEMENT

Şoferul, un bărbat în vârstă de 45 de ani din Boiţa, le-a prezentat acelaşi aviz eliberat pentru un transport efectuat anterior în aceeași zi.  Poliția a confiscat și camionul.

ADVERTISEMENT