Fotbal intern

Cum se împart banii din drepturile TV. Ce sumă primesc echipele din play-off-ul Ligii 1 Betano

27.02.2019 | 12:24
Bucuria jucătorilor de la CFR Cluj după câștigarea titlului. Cum se împart banii din drepturile TV

S-a aflat cum se împart banii din drepturile TV, iar formația care termină pe prima poziție în clasamentul Ligii 1 Betano la finalul sezonului 2018 – 2019 este cea mai câștigată. Cei mai mulți bani vor ajunge la formațiile care reușesc calificarea în play-off după sezonul regulat.

Miza pentru intrarea în play-off-ul Ligii 1 Betano este mare, iar FC Botoșani, FC Viitorul Constanța și Poli Iași se bat pentru locul 6, după ce CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, Sepsi OSK și Astra Giurgiu și-au asigurat deja prezența în play-off.

Cum se împart banii din drepturile TV la echipele din Liga 1 Betano

Din cei 19,1 milioane de euro din drepturile TV, formația care termină pe prima poziție și care va câștiga titlul de campioană a României va încasa 3,8 milioane de euro. Echipa de pe locul doi va primi 3,6 milioane de euro.Premiile scad la 3,3 milioane de euro pentru locul 3, respectiv 3 milioane pentru locul 4.

Poziția a 5-a este plătită cu 2,8 milioane de euro, în timp ce ultima clasată din play-off încasează și ea 2,6 milioane de euro.  Astfel, echipele mici din Liga 1 Betano care prind un loc în top au garantat bugetul pentru sezonul viitor.

FCSB și CFR Cluj învârt între 8 și 10 milioane de euro pe sezon

Cele mai mari bugete din Liga 1 Betano le au FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova, între 8 și 10 milioane de euro pe an pentru primele două, iar oltenii patronați de Mihai Rotaru se bazează pe aproximativ 7 milioane pe sezon.

Înaintea ultimei etape din sezonul regulat al Ligii 1 Betano, CFR Cluj este pe primul loc, cu 51 de puncte, urmată de FCSB (48 de puncte) și Universitatea Craiova (45 de puncte). Astra Giurgiu ocupă poziția a 4-a cu 39 de puncte, iar Sepsi OSK este pe 5 cu 37 de puncte. Ultimul loc din play-off este ocupat de FC Botoșani, echipă care are 36 de puncte, dar FC Viitorul Constanța și Poli Iași mai au o șansă să se califice în ultima rundă.

Jucătorii de la FCSB îi aplaudă pe fanii prezenți pe Arena Națională

Iată cum arată clasamentul play-off-ului înaintea etapei cu numărul 26:

  • CFR Cluj – 51 puncte
  • FCSB – 48 puncte
  • Universitatea Craiova – 45 puncte
  • Astra Giurgiu – 39 puncte
  • Sepsi OSK – 37 puncte
  • FC Botoșani – 36 puncte
Tags: