Life

Cum se împart banii într-o relație. Sfaturi prețioase de la Lidia Fecioru. „Sunt unii parteneri care ascund bani”

Află totul despre cum se împart banii într-o relație. Sfaturi prețioase de la bioenergoterapeutul Lidia Fecioru. Este bine sau nu să ținem banii la comun.
18.06.2022 | 19:35
Cum se impart banii intro relatie Sfaturi pretioase de la Lidia Fecioru Sunt unii parteneri care ascund bani
Cum se împart banii într-o relație, sfaturi de la Lidia Fecioru. Sursa foto - captură Antena 3
ADVERTISEMENT

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru nu a ezitat o clipă și a explicat în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3 cum este bine să împărțim banii într-o relație.

Cum trebuie să fie ținuți banii într-o relație

Aceasta a vorbit și dacă este bine să ne ținem banii la comun sau să avem un buget separat.

”Întotdeauna banul este ochiul dracului, iar în relație e și mai greu. Când încep doi oameni care câștigă, pentru că e e important, să spunem că ne-am căsătorit și avem venit amândoi, dar, la un moment dat, unul nu mai are serviciu și atunci trebuie să te așezi la masa tratatelor.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ne determinăm obiectivele. Se întâmplă de foarte mult că partenerul să-și imazineze viitorul strălucitor, dar trebuie să ne așezăm, să ne facem un plan întotdeauna.

Trebuie să stai cu celălalt de vorbă, că unul cheltuie mai puțin și altul cheltuie mai mult și atunci trebuie făcut ca fiecare să determine obiectivele și să ajungă la un compromis”, a explicat Lidia Fecioru la Antena 3

ADVERTISEMENT

De asemenea, aceasta a ținut să explice că de la bani se pot isca mai multe certuri în sânul unei familii. Așadar, e nevoie de o atenție sporită.

„De la bani întotdeauna sunt certuri în familie. Și când sunt mulți bani și când sunt puțini bani, întotdeauna sunt certuri. Să nu fie certuri. De la chestiile astea trebuie să ajungem la un compromis și mai ales dacă gusturile noastre coincid. Ne facem plan de de cheltuieli și spunem atât cheltuim pe vacanță, atât cheltuim pe mâncare, atât cheltuim pe îmbrăcăminte și atât punem de o parte. E important să-și stabilească niște limite. Cea mai ușoară opțiune pentru bugetul de familii ar fi să pună toți banii la comun.

ADVERTISEMENT

De aceea, înainte ca oamenii să se mute împreună sau să devină soț și soție, ei trebuie să-și stabilească anumite limite financiare. Plătim nemțește: eu jumate, tu jumate.

Cel care trișează la bani, te trișează pe tine, adică dacă mă trișezi la bani înseamnă că mă mai trișezi și la altceva. Înseamnă că mai e ceva și ceva nu e în ordine, deci ce caută eu în viața ta sau ce cauți tu în viața mea?”, a mai transmis bioenergoterapeutul

ADVERTISEMENT

Lidia Fecioru a explicat și varianta familiei cu buget separat. Deși pentru unii sună ciudat, în anumite cazuri este folosită. Bioenergoterapeutul nu crede însă în așa ceva.

„Sunt unii parteneri care ascund bani. De ce? Pentru că știu că partenera e foarte cheltuitoare sau că partenerul e foarte cheltuitor.

Varianta cu bugetele separate… Păi atunci să fie și fiecare cu relația lui. Ce relație e aia? Acolo e de multe ori o familie care e de formă împreună, dar fiecare are viața lui și treaba lui sau trăiesc nemțește dar n-au nimic, dacă s-a supărat unul pe celălalt își ia geanta și pleacă și nu îl ține nimic lângă acea persoană.

Trebuie să-și facă plan de forță majoră, pentru că, să spunem, Doamne ferește, unul s-a îmbolnăvit și muncește numai celălalt, dar cheltuială cu boala există. Acela e plan de forță majoră. Trebuie să-ți spui ceva deoparte, obligatoriu ca să ai un plan de forță majoră. Și trebuie să-și creeze un cont de siguranță financiară. E același lucru. Bani puși de o parte”, a mai punctat Fecioru.

Ce se întâmplă în momentul în care într-o relație apare și un copil?  În mod evident vin și alte cheltuieli. Și nu toate sunt mici, ci din contră.

„Oamenii trebuie să înțeleagă că mai este o persoană care are nevoile lui, care are cerințele lui și este responsabilitatea ta să i le faci. Este responsabilitatea ta să pui bani de o parte.

Copilul cere mai mult decât o persoană mai mare. Un copil mic cere mult mai mult. Oricum, banii sunt test pentru relație și pentru societate, nu numai pentru relații. Dacă ai bani, te descurci. Altfel deschizi alte uși, ai altă relație, alte intrări, a mai zis Lidia Fecioru.

ADVERTISEMENT