Iată cum este bine să îngrijești bujorii în martie pentru a te bucura de flori mari și spectaculoase. La început de primăvară, este important să aplici un îngrășământ natural.
Printre cele mai apreciate flori pe care le poți planta primăvara se numără și bujorii, care au un aspect plăcut, fiind și parfumate, în același timp. Dacă vrei să înflorească frumos și să se mențină într-o stare bună, e important să fie îngrijiți corespunzător încă de la începutul primăverii.
În martie, este important să aplici un fertilizant potrivit pentru ca bujorii să crească sănătos. Înainte de a aplica vreun tratament, însă, trebuie curățată zona din jurul bujorilor.
Frunzele uscate și resturile vegetale trebuie îndepărtate astfel încât să previi apariția bolilor. Solul se afânează ușor în jurul rădăcinilor, fără să le rănești. Se aplică un strat subțire de compost sau gunoi de grajd bine descompus pentru îmbunătățirea fertilității solului.
Horticultorii recomandă să aplici un îngrășământ echilibrat, care să fie bogat în fosfor și potasiu, pentru că doar așa vei avea flori mari, dar și sănătoase, în același timp.
În luna martie, este indicat să folosești un fertilizant natural pe bază de compost, cenușă de lemn bogată în potasiu sau făină de oase, cu un conținut mare de fosfor. Ceaiul de compost sau macerat de urzică este recomandat, totodată, pentru ca plantele să crească și să reziste cât mai mult.
Îngrășământul se presară la baza plantei și se evită contactul direct cu tulpinile acesteia. După aplicare, se udă bine pentru ca nutrienții să poată pătrundă în sol. Pentru ca rezultatele să fie și mai bune, fertilizarea se repetă și la începutul lui aprilie.
De asemenea, pentru a preveni apariția bolilor fungice, poți stropi preventiv bujorii cu un fungicid pe bază de cupru. Acesta ajută la prevenirea petelor negre, dar și a mucegaiului cenușiu, notează spynews.ro.
Mai poți folosi, de altfel, și o soluție de bicarbonat de sodiu pentru a elimina ciupercile. Se adaugă o linguriță de bicarbonat la un litru de apă. În plus, pentru a întări imunitatea plantelor, este recomandată o infuzie de coada-calului.
În această perioadă, bujorii nu au nevoie de udare excesivă. Este esențial, totuși, să menții solul moderat umed. Florile trebuie plantate într-un loc bine luminat. Pentru ca florile lor să fie mari și frumoase, e nevoie de minimum șase ore de soare pe zi pentru bujori.