Life

Cum se îngrijesc orhideele pe timp de iarnă. Lucrurile de care trebuie să ții cont

Cum se îngrijesc orhideele pe timp de iarnă. De ce lucruri trebuie să ții cont ca plantelor să le fie bine și pe timpul lunilor reci.
24.11.2022 | 18:38
Cum se ingrijesc orhideele pe timp de iarna Lucrurile de care trebuie sa tii cont
Cum se îngrijesc orhideele pe timp de iarnă. foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum se îngrijesc orhideele pe timp de iarnă. Ce trebuie să faci pentru a te bucura de frumusețea lor și în lunile reci.

Cum se îngrijesc orhideele pe timp de iarnă

Orhideele au nevoie de o atenție specială pe timp de iarnă. Orice greșeală comisă poate duce la ofilirea plantei și cu siguranță nu dorim acest lucru.

ADVERTISEMENT

Vestea bună este că avem o serie de trucuri pe care le puteți folosi pentru a vă asigura că orhideele din casă nu se vor ofili și chiar vor avea parte de o perioadă minunată pe timp de iarnă, în ciuda temperaturilor mai reci.

În primul rând, primul lucru pe care ar trebui să îl verificăm este referitor la umiditatea din solul în care stă planta. Se spune că orhideea trebuie udată o singură dată la zece zile.

ADVERTISEMENT

Totuși, acest lucru depinde de mai mulți factori. Spre exemplu, înainte de a urma orbește această regulă, trebuie să verifici și umiditatea aerului din locul unde stă planta. Dacă este unul uscat, atunci este de la sine înțeles că orhideea trebuie udată mai des.

Dimensiunea ghiveciului este un alt lucru de luat în calcul atunci când stabilim cât de des trebuie să udăm orhideea. Cu cât este mai mare ghiveciul, cu atât planta respectivă trebuie udată mai des.

ADVERTISEMENT

Orhideele nu intră în hibernare completă iarna

Orhideele nu intră în hibernare completă pe timpul iernii, ci doar sunt mai lente. Dacă solul orhideelor este prea uscat, atunci planta trebuie udată de două ori pe săptămână.

Un alt truc foarte important pe care îl puteți folosi pentru a menține plantele în viață pe timpul iernii este să fie umezite cu un spray cu apă caldă.

ADVERTISEMENT

Atenție, însă, apa nu trebuie îndreptată spre flori și spre muguri. Fiți atenți și la temperatura apei,  aceasta nu ar trebui să depășească în niciun caz mai mult de 50 de grade.

Un alt lucru pe care nu trebuie să îl faceți pentru ca plantele dumneavoastră să se mențină într-o stare perfectă și pe timp de iarnă este să le mutăm imediat după udare pentru că înflorirea se poate opri.

Atunci când orhideea înflorește, nu trebuie să atingem mugurii sau florile atunci când o udăm.

ADVERTISEMENT
Tags: