Dracena este una dintre cele mai iubite plante de către români. Aceasta nu doar că adaugă o pată de culoare încăperii în care este amplasată, dar purifică și aerul. Iată cum se îngrijește corect dracena pentru a te bucura cât mai mult de ea.
Plantele sunt din ce în ce mai prezente în caselor români. Fie că vorbim de cele care face flori sau de cele care sunt pur și simplu decorative, toate sunt foarte frumoase și completează peisajul.
Multe persoane optează pentru dracena, în special cele care vor resimtă o notă exotică în locuința lor. Dracena nu este o plantă foarte pretențioasă, ba chiar se poate adapta în mai multe medii, fiind ideală pentru iubitorii de plante începători.
Chiar dacă nu este ”mofturoasă”, dracena are și ea nevoie de atenție pentru a se dezvolta în mod armonios și sănătos. Înainte de a cumpăra o astfel de plantă, ar trebui să știi câteva detalii esențiale despre ea.
În primul rând, trebuie să fii atent la solul în care urmează să plantezi dracena. Această plantă iubește solul bine drenat, astfel încât apa să nu aibă timp să se acumuleze în jurul rădăcinilor. Este recomandat ca la un interval de 2-3 ani să schimbi solul pentru a ajuta planta să întinerească.
În al doilea rând, pentru dracena este foarte importantă și umiditatea. Tocmai de aceea, pe timpul iernii, este recomandat să crești nivelul de umiditate din jurul ei cu ajutorul unui umidificator.
La fel de importante pentru dracena sunt și temperatura, dar și rutina de udat. Dracena se dezvoltă cel mai bine în medii unde temperatura este cuprinsă între 18 și 27 de grade Celsius. În ceea ce privește udatul ei, cel mai bine ar fi să îi oferi apă atunci când primii 2-3 centimetri de sol sunt uscați.
Pentru ca dracena să crească frumoasă, este important să știi unde să o amplasezi. Specialiștii în îngrijirea plantelor recomandă ca dracena să nu fie niciodată pusă prea aproape de fereastră.
Dracena iubește lumina, însă, razele puternice ale soarele îi pot arde frunzele. De asemenea, de evitat sunt și ferestrele sau ușile unde există curenți de aer și schimbări bruște de temperatură.
Trebuie să te informezi foarte bine înainte de a-ți lua o dracena. Dacă nu ești atent la anumite detalii, poți să îi faci rău, fără să vrei. De exemplu, udarea excesivă sau o cantitate insuficientă de apă, umiditatea scăzută sau sensibilitatea la substanțele din apa de la robinet pot duce la îngălbenirea frunzelor.