Fotbal international

Cum se menține Cristiano Ronaldo în formă la 33 de ani. “Oamenii ziceau că sunt slab”. Galerie foto

24.05.2018 | 18:05
Motivația de a fi cel mai bun l-a ajutat pe Cristiano Ronaldo să câștige 5 Baloane de Aur

La 33 de ani, Cristiano Ronaldo nu dă semne că ar obosi din cauza ritmului impus de fotbalul de performanță. Cu 44 de goluri marcate în acest sezon și o finală Champions League în față, starul lui Real Madrid a dezvăluit secretele care îl mențin în formă.

Ronaldo nu a debutat în fotbal cu fizicul impresionant pe care îl are în prezent. “Oamenii ziceau că sunt slab”, mărturisește jucătorul lui Real Madrid. Secretul dezvoltării unei musculaturi de invidiat a stat în exercițiile fizice, odihnă și alimentația echilibrată.

Cristiano Ronaldo la echipa de tineret a Portugaliei, anul 2003
Cristiano Ronaldo la echipa de tineret a Portugaliei, anul 2003

Portughezul spune că motivația de a fi cel mai bun este cheia succesului. Pentru a ajunge la 5 Baloane de Aur, Ronaldo a tras tare nu doar la antrenamente, ci și la sala de forță. Ba mai mult, a continuat exercițiile fizice și acasă. Pentru a ajunge la fizicul de invidiat, Ronaldo a făcut ședințe de crioterapie după ședințele de fitness. Mai precis, după exercițiile fizice a stat timp de 3 minute într-o cameră în care nitrogenul lichid i-a înghețat corpul până la temperaturi de -160…-200 de grade Celsius. Crioterapia ia durerea din mușchi, oprește transpirația și ajută la regenerarea mușchilor.

Cum se menține Cristiano Ronaldo în formă la 33 de ani

Un alt secret dezvăluit de Cristiano Ronaldo este alimentația echilibrată. Fotbalistul are o dietă echilibrată și bogată în proteine și evită pe cât posibil zahărul. Și relaxarea contează enorm. Ronaldo petrece mult timp acasă alături de familie și prieteni.

Cristiano Ronaldo se anternează la sală în fiecare zi
Cristiano Ronaldo se anternează la sală în fiecare zi

“Să dormi bine este foarte important pentru că te ajută să dai randament la antrenamente. Mă culc devreme, mă trezesc devreme, mai ales înainte de meciuri. Somnul ajută la refacerea mușchilor. Faceți exerciții ori de câte ori aveți ocazia. Puteți face abdomene dimineața, după ce vă treziți, sau seara, înainte de culcare. Dacă intrați în această rutină, e mai ușor cu timpul pentru că devine un obicei”, este sfatul pe care îl dă Cristiano Ronaldo.