Fotbal intern

Cum se menține în formă Riccardo Piscitelli după suspendarea fotbalului: „Mă antrenez în parc, la perete”

22.03.2020 | 19:54
Cum se mentine in forma Riccardo Piscitelli dupa suspendarea fotbalului Ma antrenez in parc la perete
ADVERTISEMENT

Riccardo Piscitelli, portarul italian al lui Dinamo, a rămas în România după suspendarea fotbalului, situația din Peninsulă fiind mai gravă, și se antrenează alături de conaționalul Jacobo Viola, în parc.

Riccardo Piscitelli se antrenează în parcuri

Starea de urgență cauzată de pandemia de coronavirus a suspendat fotbalul în România, dar cei mai mulți dintre stranierii din Liga 1 au rămas în țară, deciziile unora dintre ei, printre care și Riccardo Piscitelli de la Dinamo, dovedindu-se inspirate.

ADVERTISEMENT

După anularea meciurilor, toate cluburile au decis și suspendarea antrenamentelor organizate, pentru evitarea contactului dintre sportivi, iar jucători încearcă să se mențină în formă acasă sau prin parcurile aflate în vecinătatea domiciliului.

Riccardo Piscitelli a dezvăluit că se antrenează, alături de conaționalul Jacobo Viola, într-un parc din București, la perete, iar cei doi își ocupă timpul liber realizând materiale video, cu sfaturi pentru portarii aflați la începutul carierei.

ADVERTISEMENT

Aici, în România, se închid centrele comerciale, magazinele, restaurantele. Sunt adoptate aceste măsuri, dar sunt puţine cazuri. Campionatul este întrerupt.

Eu am cumpărat o minge pentru portari şi merg în parcul de lângă casa mea. Acolo sunt câteva ziduri și mă antrenez cu ajutorul lor.

ADVERTISEMENT

Eu şi Jacopo Viola, portar care nu are echipă acum, dăm sfaturi şi recomandăm exerciţii portarilor care vor să facă ceva. Mergem înainte cu un proiect în social media. Avem 100.000 de urmăritori pe Instagram”, a declarat Riccardo Piscitelli pentru Tutto Mercato Web.

S-a impus la Dinamo

Riccardo Piscitelli a ajuns la Dinamo în vară, după ce și-a reziliat înțelegerea cu Carpi, dar a început sezonul pe banca de rezerve, Cătălin Straton fiind preferat de Eugen Neagoe.

ADVERTISEMENT

După ce a evoluat în doar două partide în primele cinci etape, Riccardo Piscitelli a devenit titularul postului de portar la Dinamo, bifând, până la întreruperea campionatului, 24 de apariții, reușind să nu ia gol în șase partide.

  • 26 de ani are Riccardo Piscitelli
ADVERTISEMENT
Tags: