Life

Cum se mișcă banii în familia lui Nicolae Furdui Iancu! Fiul rapsodului, dator vândut tatălui

Nicolae Furdui Iancu, probabil cel mai cunoscut artist din lumea muzicii populare ardelene, se poate lăuda cu un fiu care îi calcă apăsat pe urme, Tudor fiind și el un cântăreț de succes.
13.10.2021 | 17:05
Cum se misca banii in familia lui Nicolae Furdui Iancu Fiul rapsodului dator vandut tatalui
Cum se mișcă banii în familia lui Nicolae Furdui Iancu! Fiul rapsodului, dator vândut tatălui Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Dar, înainte de a deveni artist, Tudor, fiul lui Nicolae Furdui Iancu, lucrează ca inspector superior la Direcția Finanțelor Publice, loc în care și-a construit o carieră înfloritoare, muzica fiind, în fapt, mai mult o pasiune care îi aduce venituri suplimentare substanțiale.

Tudor este dator vândut tatălui său, Nicolae Furdui Iancu

Tudor Furdui Iancu, fiul celebrului cântăreț Nicolae Furdui Iancu, are datorii însemnate către tatăl său. Și, dacă în alte familii în care părinții sunt bogați și le oferă orice copiilor, în familia Furdui Iancu par să stea altfel lucrurile.

ADVERTISEMENT

Mai exact, conform declarației de avere pe care a depus-o pentru anul 2020, Tudor s-a împrumutat cu sume însemnate de la tatăl său, anul 2019 fiind cel în care și-a făcut datoriile și, totodată, anul în care a investit sumele primite în proprietăți imobiliare: 622 de mp în intravilanul orașului Alba Iulia și un apartament micuț, de 35 de mp tot în urbea ardeleană.

Sumele pe care le-a primit de la tatăl său sunt, evident, consemnate în declarația de avere. Astfel, în 2019, Tudor a împrumutat de la tatăl său, Nicolae Furdui Iancu o sumă importantă, anul 2022 fiind cel în care trebuie să returneze 40.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Mai mult, conform actelor oficiale, în același an, Tudor a mai primit 14.500 de euro de la tatăl său, bani pe care i-a trecut la categoria ”cadouri”, explicând că au fost făcuți prin transfer bancar între el și Nicolae Furdui Iancu.

Cât câștigă Tudor Furdui Iancu?

Chiar dacă principala sa activitate este cea de inspector ANAF, Tudor Furdui Iancu nu se poate plânge că nu câștigă bani frumoși din muzică, el trecând fiecare leuț pe care l-a făcut și în declarația de avere.

ADVERTISEMENT

Astfel, pe lângă salariul anual de la ANAF care este de 65.569 de lei, fiul lui Nicolae Furdui Iancu a încasat sume frumoase din activitatea artistică. Iar totalul banilor pe care i-a câștigat din muzică este impresionant: 67,474 lei. Ceea ce înseamnă că, cel puțin în teorie, Tudor Furdui Iancu câștigă mai bine din muzică decât din salariul de angajat la stat.

Nici la capitolul conturi nu stă chiar prost și, în ciuda faptului că folosește trei carduri de credit, Tudor Furdui Iancu se poate lăuda și cu câteva depozite a căror valoare totală aproximativă este de peste 40.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În plus, moștenirea unor bijuterii de aur în valoare de 27.000 de euro pare să îi asigure o liniște financiară atunci când vine vorba de returnarea sumelor pe care le-a împrumutat de la tatăl său, Nicolae Furdui Iancu.

Tudor Furdui Iancu, despre împrumuturile de la tatăl său: ”Respectăm legea, așa se face”

Contactat de FANATIK, Tudor Furdui Iancu ne-a vorbit în exclusivitate despre muzică, meserie și relația cu tatăl său, cunoscutul cântăreț Nicolae Furdui Iancu.

”Acum, cu muzica, mie îmi merge cum merge la toată lumea. Anul trecut, închis totul, anul acesta ceva mai bine, dar cu restricții.  Dar e acceptabil, nu pot să mă plâng, mai ales că eu fac muzică mai mult ca un hobby. Normal, sunt niște bani, îmi mai completez veniturile, dar, totuși, eu sunt angajat, așa că nu am ce să spun prea multe”, ne-a zis, în exclusivitate, Tudor Furdui Iancu.

Ba chiar, ne-a explicat el, de cele mai multe ori, timpul de care are nevoie pentru a profesa ca artist este cel pe care și-l rupe din weekend-urile libere. ”Cânt mai mult în weekend, uneori, când e nevoie, mai cer o zi sau două de concediu. Normal, îmi place mai mult să cânt decât altele, dar nu este principala mea ocupație”, a mai precizat, pentru FANATIK, fiul lui Nicolae Furdui Iancu.

Cu toate acestea, ne-a mai dezvăluit el, pregătește, în viitorul apropiat, și alte piese în compania tatălui. ”Am mai cântat cu tata, voi mai cânta, normal. Când avem timp, vom și filma un videoclip, dar acum s-a cam stricat vremea și e mai complicat”, a spus Tudor Furdui Iancu.

Și, dacă tot a venit vorba de relația cu tatăl său, Tudor a explicat și împrumuturile pe care le-a luat de la acesta. ”Normal că le-am trecut în declarația de avere, respectăm legea, așa se face. Și, zic eu, totul trebuie făcut la vedere”, a mai spus, pentru FANATIK, inspectorul ANAF și artistul Tudor, fiul lui Nicolae Furdui Iancu.

ADVERTISEMENT