Fotbal intern

Cum se motivează „câinii” pentru Dinamo – FCSB! Cătălin Hîldan, născut chiar în ziua derby-ului!

02.02.2021 | 23:01
Cum se motiveaza cainii pentru Dinamo  FCSB Catalin Hildan nascut chiar in ziua derbyului
ADVERTISEMENT

Dinamo – FCSB se va juca miercuri, de la ora 20:45, în etapa a 21-a din Liga 1, partida fiind programată într-o dată cu mare însemnătate pentru dinamovişti. FANATIK a aflat că jucătorii lui Jerry Gane vor fi cu gândul la Cătălin Hîldan înainte de marele derby.

Episodul 180 din “Derby de România” este programat pe 3 februarie, zi în care regretatul Cătălin Hîldan ar fi împlinit 45 de ani. Dacă meciul s-ar fi jucat cu spectatori, ar fi fost ocazia perfectă pentru ca ultraşii din PCH să-i omagieze memoria fostului căpitan al echipei, dispărut dintre noi în urmă cu 20 de ani.

ADVERTISEMENT

Jucătorii lui Dinamo, cu gândul la Cătălin Hîldan înainte de derby-ul cu FCSB

Fotbaliştii lui Jerry Gane vor intra pe teren, în derby-ul cu FCSB, cu gândul la Cătălin Hîldan şi îşi doresc ca la finalul meciului să-i dedice eventuala victorie. Nu este prima oară când derby-ul se joacă într-o dată care are legătură cu fostul căpitan al formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Derby-ul din turul sezonului trecut s-a disputat pe 5 octombrie 2019, în ziua când se împlineau 19 ani de la dispariţia lui Cătălin Hîldan. Atunci, Dinamo a obţinut o remiză în meciul cu FCSB, scor 1-1. “Câinii” au deschis scorul prin Denis Ciobotariu, în minutul 10, în timp ce Florinel Coman a adus egalarea după 18 minute.

ADVERTISEMENT

Cătălin Hîldan a debutat într-un derby cu Steaua

Pe 2 octombrie 1994, Cătălin Hîldan debuta în prima ligă a României într-un meci Steaua – Dinamo. În vârstă de 18 ani, “Unicul Căpitan” a fost introdus pe teren în minutul 40 al derby-ului, după ce i-a luat locul lui Sulejman Demollari.

După debutul la Dinamo, Cătălin Hîldan a mai bifat două prezenţe pentru “câini” în sezonul 1994-1995, ca mai apoi să fie trimis sub formă de împrumut la Chindia Târgovişte. Revenit în Şoseaua Ştefan cel Mare, în iarna lui 1996, Hîldan şi-a câştigat rapid locul în primul “11” şi a jucat în tricoul “alb-roşu” până în fatidica zi de 5 octombrie 2000.

ADVERTISEMENT

Jerry Gane, coleg la Dinamo cu Hîldan

Jerry Gane, actualul antrenor al lui Dinamo, a jucat alături de Cătălin Hîldan în sezonul 1998-1999, unul de tristă amintire pentru “câini”. La finalul stagiunii, dinamoviştii au ratat titlul de campioană a României în faţa Rapidului.

Pentru suporterii lui Dinamo, o fotografie din acel sezon a rămas legendară. După victoria în faţa Universităţii Craiova, scor 2-1, în care actualul antrenor al “câinilor” marca golul de trei puncte în prelungiri, Jerry Gane şi Cătălin Hîldan erau fotografiaţi când se bucurau.

ADVERTISEMENT

La finalul sezonului 1998-1999, Ionel Gane s-a transferat în Elveţia, la St. Gallen, alături de care a câştigat titlul în stagiunea următoare, la fel cum Cătălin Hîldan a triumfat cu Dinamo în România, “câinii” reuşind eventul.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 2,07 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT