News

Cum se naște Legiunea Străină a Ucrainei. Kievul așteaptă voluntari pentru lupta cu invadatorii din Rusia. Cine a ajuns deja

Cum se naște Legiunea Străină a Ucrainei. Kievul așteaptă voluntari pentru lupta cu invadatorii din Rusia. Cine sunt cei care au ajuns deja, potrivit autorităților
04.03.2022 | 10:00
Cum se naste Legiunea Straina a Ucrainei Kievul asteapta voluntari pentru lupta cu invadatorii din Rusia Cine a ajuns deja
Cum se naște Legiunea Străină a Ucrainei. Kievul așteaptă voluntari pentru lupta cu invadatorii din Rusia. Cine a ajuns deja
ADVERTISEMENT

Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene a lansat un apel la voluntari străini care să meargă în Ucraina pentru a li se alătura în lupta contra forțelor invadatoare ale Federației Ruse, potrivit unui comunicat al instituției, preluat de agenția de știri Interfax.

Cum se naște Legiunea Străină a Ucrainei

„Dacă nu aveți cetățenie ucraineană… Dacă vreți să participați activ la apărarea libertății și democrației în Europa. Dacă credeți că rugăciunile nu sunt de ajuns. Dacă aveți experiență de combatanți sau dacă vreți să o căpătați, alături de bravii soldați ce apără Ucraina. Este timpul să treceți la fapte! Alăturați-vă Legiunii Internaționale a Forțelor de Apărare a Teritoriului!”, este apelul lansat joi, pe Facebook, de Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene.

ADVERTISEMENT

În apelul către toți cei care vor să lupte ca voluntari pentru apărarea Ucrainei de agresiunea Kremlinului sunt explicate, pe larg, toate cerințele pentru ca cineva să intre în „Legiunea Străină” ucraineană.

Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene a publicat lista de documente necesare celor care se prezintă la centrle de recrutare din Ucraina și a explicat cum se poate ajunge la acestea. Voluntarii sunt așteptați să „semneze un acord și, alături de soldați din alte țări și din Ucraina, să meargă să lupte căntra forțelor de ocupație ale Federației Ruse”.

ADVERTISEMENT

Cum sună apelul pentru voluntari al Ucrainei

O experiență cum ai doar o dată în viață, garantată!

Nu pierde șansa de a deveni parte a bravelor noastre Forțe Armate.

Dacă ai nevoie de ajutor, contactează-ne.

Alătură-te Legiunii Internaționale a Forțelor Armate de Apărare a Teritoriului Ucrainei!

În dimineața zilei de 24 februarie, foarte devreme, Rusia a declanșat operațiunile militare împotriva Ucrainei. Operațiune care este, de fapt, o nejustificată și cinică invazie.

Forțele Armate ale Federației Ruse sunt cunoscute în lume că folosesc tactici extrem de barbare, violează toate legile războiului și încalcă toate convențiile umanitare. Adăugați și numărul mare de civili pașnici omorâți de rachetele și atileria Rusiei, care le-a distrus casele, la argumentele pentru oprirea agresiunii Federației Ruse în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Întreaga lume a văzut curajul ucrainenilor, nu doar pentru a-și apăra propriul teritoriu, patria, dar și în a apăra valorile democratice europene.

Acesta nu este un război doar împotriva Ucrainei. Este un război împotriva Europei, a democrației, a celor mai elementare drepturi ale omului și a coexistenței pașnice.

ADVERTISEMENT

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, adresează tuturor cetățenilor țărilor-prietene ale Ucrainei apelul de a veni la noi în țară și de a lupta și a învinge, alături de vitejii din forțele armate naționale, contra armatelor de ocupație ale Rusiei.

Baza legală pentru participarea directă a străinilor la efortul de apărare al Ucrainei a fost creată.

Potrivit regulamentului pentru serviciul militar al Forțelor Armate ale Ucrainei, cetățenii din alte state și persoanele fără cetățenie care doresc să se alăture armatei ucrainene pot să facă acest lucru prin semnarea unui contract, inclusiv cu subdiviziunile teritoriale ale Forțelor Armate de Apărare a Teritoriului Ucrainei. Modificarea legislativă a fost promulgată de președintele Ucrainei prin decretul nr. 248 din 10 iunie 2016.

Astfel, o grupare de voluntari din străinătate, denumită „Legiunea Internațională de Apărare a Teritoriului Ucrainei, a fost înființată.

E evident că nu există contribuție mai mare pentru pacea și securitatea internațională decât participarea directă în serviciul militar.

În cazul în care vreți să vă înrolați, contactați atașatul militar al ambasadei Ucrainei din țara voastră.

Singurul mod de a menține pacea în lume este acela de a lupta împreună!”

Cine sunt voluntarii ce vor să scape Ucraina de Putin

Ministrul de externe Dmitro Kuleba a anunțat, tot joi, că voluntari din 16 țări au venit deja să se alăture „Legiunii Străine” din Ucraina. Iar cu o zi înainte, când a vorbit despre acest subiect, a refuzat să precizeze din ce țări sunt voluntarii. „Au ajuns deja în Ucraina și sunt gata să lupte umăr la umăr cu poporul ucrainean contra agresorilor”, a spus Kuleba, cu referire la armatele Kremlinului, care au început invadarea Ucrainei pe 24 februarie.

Unul dintre voluntarii ajunși deja în Ucraina este un finlandez ce spune că este rezervist și că, în viața civilă, activează în domeniul energiilor regenerabile. El s-a fotografiat în uniforma armatei ucrainene și a publicat poza pe contul său de Twitter, potrivit Kyiv Post.

„Sunt în sfârșit parte a Legiunii Străine ucrainene. De la locotenent în rezervă în Finlanda la recrut în Ucraina. Oameni din toată lumea vin aici să ajute la apărarea Ucrainei. Camarazii mei sunt un norvegian și un american. Dar încă e loc destul pentru mai mulți”, a scris tânărul.

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a mai anunțat că s-a format o coaliție anti-război compusă până acum din 86 de state participante și 15 origanizații internaționale.

„Nouăsprezece țări au trimis arme Ucrainei, unele dintre acestea pentru prima dată în istoria lor”, a declarat Dmitro Kuleba. „Zece țări ne-au acordat ajutor macro-financiar, iar 22 de țări au trimis până acum ajutoare umanitare. Ten countries provide macro-financial assistance and 22 countries provide humanitarian assistance.”

Cum se poate face cineva voluntar pentru Ucraina

Ziarul „The Military Times” a publicat o listă, în pași, a procedurii prin care cei ce vor să lupte ca voluntari în Ucraina, împătriva invadatorilor lui Putin, pot să o facă. Primul pas este completarea unei formular prin care voluntarul să-și exprime intenția de a se alătura Legiunii Străine de Apărare a Ucrainei, la ambasadele sau consulatele Kievului din țările lor de orgine, printr-o vizită în persoană, prin telefon sau prin email. De aceste formulare se ocupă, de obicei, atașatul militar al ambasadei sau consulul.

Apoi, voluntarul trebuie să-și pregătească documentele: un act de identitate, pașaportul pentru a călători peste hotare și acte care să dovedească satisfacerea serviciului militar sau activitatea în poliție sau alte instituții de menținere a ordinii sau participarea la acțiuni militare în țara de origine sau în forțe multinaționale.

Cu aceste documente, voluntarul va susține un interviu cu atașatul militar sau consului din ambasada Ucrainei din țara sa de origine, pentru a își rezolva problema vizei de intrare în Ucraina.

O cerere scrisă de înrolare în Forțele Armate de Apărare a Teritoriului Ucrainei pentru serviciu militar în baza unui contract de voluntariat va fi, de asemenea, completată.

Ulterior, voluntarul va primi instrucțiuni cu privire la modul în care poate ajunge în Ucraina și ce efecte poate sa ia cu sine. Hainele militare și echipamentul de luptă, casca, vesta antiglonț, mănușile și ochelarii de luptă, precum și centura și vesta sunt recomandate. „Nu sunt obligatorii”, a spus un oficial, „dar un soldat străin în uniforma țării sale ar arăta bine în Legiunea Internațională”.

Deplasarea către Ucraina trebuie făcută organizat. Reprezentanții ambasadelor și consulatelor Ucrainei, precum și Forțele Armate de Apărare a Teritoriului le vor oferi asistența necesară volunarilor. Iar modalitățile de contact vor fi oferite de ambasada Ucrainei din țara de origine a voluntarului, se mai precizează în instrucțiuni.

Armata Ucrainei a mai precizat că vizele de intrare nu mai sunt necesare, începând cu 1 martie și până la expirarea legii marțiale.

ADVERTISEMENT
Tags: