Termenul de valabilitate a alimentelor poate fi prelungit cu câteva sfaturi practice. Cum se păstrează corect brânza ca să nu dezvolte bacterii și să fie consumată o perioadă mare. Află care este, de fapt, raftul din frigider unde trebuie să stea aceasta.
Brânza este un aliment de bază, care nu lipsește din niciun magazin. Se numără printre produsele cumpărate frecvent de oameni, dar puțini știu unde trebuie să stea aceasta în frigider pentru a evita stricarea ei.
Specialiștii recomandă un anumit spațiu pentru a evita dezvoltarea bacteriilor. În felul acesta nu va mucegăi rapid și va putea fi mâncată o perioadă mai lungă. Se recomandă să se țină cât mai în spatele frigiderului.
Așadar, se păstrează în zonele în care temperatura este constantă. În plus, se depozitează cel mai bine în recipiente etanșe, pentru a evita contaminarea cu alte mirosuri, cum ar fi cele care vin de la mâncarea gătită.
„Un factor principal în prelungirea duratei de viață a brânzei este controlul mediului în care este păstrată”, este de părere Sarah Taylor, expert în igiena alimentară la HighSpeed Training, conform express.co.uk.
„Brânza pusă în zonele mai calde ale frigiderului, cum ar fi ușa, poate duce la fluctuații de temperatură, ceea ce promovează dezvoltarea bacteriilor și îmbătrânirea brânzei mai rapid”, a completat specialistul.
Brânza se păstrează în stare bună dacă se ține cont în primul rând de tipul acesteia. Cele mai tari brânzaturi sunt, în general, mai rezistente, motiv pentru care se pot înfășura în folie de plastic. Așa pot rămâne proaspete mai mult timp.
Pe de altă parte, cele proaspete pot fi învelite în hârtie de copt. Se poate folosi și un tifon ceruit special pentru brânză. În felul acesta produsul poate ”respira”, evitându-se acumularea excesivă de umiditate, care ar putea-o deteriora rapid.
În altă ordine de idei, este foarte important ca brânza care se păstrează la frigider să se consume la scurt timp după ce a fost scoasă din ambalaj. Producătorii îi sfătuiesc pe clienți să nu o țină la rece prea multă vreme.