În ce loc se păstrează cel mai bine laptele în frigider. Specialiștii susțin că majoritatea persoanelor îl depozitează greșit, fără ca măcar să își dea seama.
Laptele este aproape nelipsit din alimentația românilor. De obicei, după ce îl desfac, multe persoane aleg să îl păstreze pe ușa frigiderului. Potrivit experților, aceasta este cea mai proastă alegere.
Cei care depozitează laptele pe ușa frigiderului o fac din mai multe considerente. Primul și poate cel mai important este legat de frica de scurgeri, în cazul în care sticla este așezat culcat pe un raft. În al doilea rând, compartimentul de pe ușa frigiderul permite depozitarea oricărei sticle, indiferent de formă.
Specialiștii susțin că, oricât de comod ți-ar fi să pui laptele pe ușa frigiderului, acest gest este complet eronat. Compartimentele de pe ușă ar trebui folosite pentru condimente, nicidecum pentru lapte.
Adevăratul motiv pentru care ar trebui să eviți să mai pui laptele acolo este fluctuația de temperatură. Din cauza ei, laptele se poate altera mai repede, fără să îți dai seama.
Producătorul Beko recomandă ca laptele să fie depozitat pe raftul de mijloc, alături de iaurt, ouă și brânzeturi. Acest loc este ideal, deoarece beneficiază de o temperatură constantă.
Persoanele care păstrează laptele pe ușa frigiderului trebuie să știe că acesta se va altera mult mai repede. De câte ori frigiderul este deschis, laptele va intra în contact cu temperatura casei, ceea ce nu îi va face deloc un bine.
Studiile din ultima vreme au demonstrat că multe persoane aruncă produsele care s-au stricat în frigider, contribuind la risipa alimentară. Pentru a pune stop acestui fenomen, producătorul Beko a venit cu recomandări de alimente ce se pot depozita fără probleme pe fiecare raft al frigiderului.
Pe raftul superior al frigiderului, temperatura este mai caldă. Asta înseamnă că aici poți pune alimentele care nu au nevoie de gătire, precum carnea gătită, mâncarea procesată sau mese aproape gătite.
Pe raftul din mijloc, așa cum am precizat, temperatura este mereu constantă, ceea ce înseamnă că locul este ideal pentru ouă, lapte, iaurt și brânză. În funcție de modelul frigiderului, vei avea și compartimente special marcate pentru legume.