Merele, unele dintre cele mai gustoase fructe, sunt bogate în vitamine și de aceea le consumăm în mod regulat. Cum facem să le păstrăm cât mai mult într-o stare bună?
Merele, la fel ca alte fructe, se pot strica foarte ușor, în special cele bio, abia culese din pom, care nu sunt stropite cu diferite substanțe, încât să nu se altereze, informează cumsa.ro
Specialiștii vin, însă, cu o soluție. Ei spun că păstrarea merelor în congelator ajută ca acestea să nu se strice și să fie păstrate mult timp, într-o stare bună.
Drept urmare, inclusiv pe timp de iarnă, se poate face o plăcintă cu mere, foarte gustoasă și ideală pentru a petrece timp prețios, alături de cei dragi.
Totodată, merele nu se pun oricum la congelator. Acestea trebuie mai întâi curățate și apoi tăiate cubulețe. Atenție, este bine ca acestea să nu fie unele subțiri, ci cât mai groase.
Înainte de congelare, așa cum este igienic, merele tăiate bucăți se spală. Într-un vas, turnați 250 ml de apă, iar în aceasta se stoarce lămâie.
Lămâia va ajuta merele să rămână albicioase și să nu capete culoarea maronie, de oxidare. Următorul pas este scurgerea, iar pentru uscare se folosește un prosop de hârtie.
Prosopul de hârtie va îndepărta picăturile de apă, care se pot transforma în cristale de gheață, în procesul de înghețare. Apoi, bucățile se vor așeza pe o hârtie de copt, fără a se atinge și se introduc în congelator pentru 2-3 ore sau peste noapte.
A doua zi, merele congelate se ”depozitează” în caserole sau în pungi speciale. În jur de șase luni pot rezista merele înghețate.
Printre toate acestea, trebuie să știți că înainte de a le consuma de la congelator, merele trebuie mai întâi lăsate să se dezghețe. Ulterior, se pot prepara așa cum doriți.