Cum se păstrează mierea corect? Marius Tecşan, cunoscut în mediul online și sub numele de „Omul-Albină”, a dezvăluit câteva trucuri esențiale. Se pare că multe persoane ajung să comită o mare greșeală.
Mierea este considerată un adevărat medicament natural. Are beneficii uimitoare pentru organism și mai mult de atât, poate fi utilizată și în multe alte trucuri. Totuși, este esențial să știm cum o depozităm corect.
Marius Tecşan a dat detalii în acest sens. Menționăm că bărbatul și-a urmat pasiunea, astfel că acum are o afacere cât se poate de profitabilă. Mai exact, el deține 150 de familii de albine, astfel că știe foarte bine ce se întâmplă acolo.
Invitat la podcast-ul ALTCEVA cu Adrian Artene, el a vorbit și despre miere. Cum se păstrează mierea corect, de fapt? Adrian Artene a vrut să afle când expiră mierea din borcan, dar și când nu mai trebuie consumată.
Iar răspunsul apicultorului l-a uimit până și pe acesta. Mai exact, Marius Tecșan spune că mierea se păstrează corect departe de orice rază de soare. În ceea ce privește temperatura ideală de păstrare, acesta ar trebui să fie cuprinsă între 15 și 20 de grade.
Mai important este însă locul. Expertul ne recomandă să ținem borcanul cu miere în dulap, unde e răcoare și unde soarele nu va ajunge niciodată. Dacă urmăm aceste sfaturi, atunci putem consuma mierea o bună perioadă de timp.
„Am văzut şi eu că s-a găsit în piramidele egiptene o miere comestibilă după 3000 de ani. Foarte important, să ferim mierea de razele directe ale soarelui. În perioada asta caniculară o ferim de razele directe ale soarelui, nu are temperatură de păstrare.
Ideal ar fi 15, 20 de grade, dar v-am zis, ferită de razele soarelui, într-un dulap, într-un loc umbros, răcoros”, a fost răspunsul lui Marius Tecşan, întrebat cât timp poate fi consumată mierea, dar și cum se depozitează corect.
Apicultorul a mai fost întrebat și dacă mierea se păstrează corect la frigider. În acest sens, Marius Tecşan a spus că este o variantă bună. Dezavantajul îl reprezintă însă faptul că aceasta se va cristaliza mult mai tare.
Asta însemnă că mierea nu va mai putea fi consumată după ce e scoasă la frigider. „O să cristalizeze mult mai tare, nu o prea poţi consuma după ce o scoţi din frigider”, a mai completat acesta.