Life

Cum se păstrează pâinea proaspătă până la 3 săptămâni. Ce trebuie să știe orice gospodină

Cum se ține pâinea proaspătă aproape 3 săptămâni. Sfaturi pentru toate gospodinele. Care sunt condițiile în care se păstrează.
11.11.2022 | 18:08
Cum se pastreaza painea proaspata pana la 3 saptamani Ce trebuie sa stie orice gospodina
Cum se ține pâinea proaspătă aproape 3 săptămâni. Sfaturi pentru toate gospodinele. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum se păstrează pâinea proaspătă până la 3 săptămâni. Ce trebuie să știe orice gospodină pentru acest preparat care nu lipsește de la nicio masă, fie că este vorba de micul dejun, prânz sau cină. E un aliment de bază.

Cum se ține pâinea proaspătă aproape 3 săptămâni. Sfaturi pentru toate gospodinele

Pâinea proaspătă este un produs căutat de toată lumea, mai ales atunci când este caldă, dar cum faci să o păstrezi pentru o perioadă cât mai lungă, fără să fie nevoie să o arunci la coșul de gunoi după numai 2-3 zile.

ADVERTISEMENT

Temperaturile ridicate din bucătărie sau faptul că acest produs este lăsat la aer, pe blat, fac să se mucegăiască mai repede. Potrivit express.co.uk, pâinea de casă rezistă între 3 și 5 zile, iar cea ambalată până la 10.

Pentru a păstra acest produs până la 3 săptămâni proaspăt trebuie să știi că cea mai bună variantă este congelarea. Tot mai multe gospodine obișnuiesc în ultima perioadă să recurgă la această procedură pentru a prelungi durata de viață a alimentului.

ADVERTISEMENT

Cu cât se face acest lucru mai repede cu atât pâinea va avea un gust mai bun după decongelare. La polul opus, dacă va sta prea mult la rece, atunci calitatea sa se va deteriora și va fi mai uscată.

Pentru a păstra pâinea proaspătă până la 3 săptămâni sunt foarte importante produsele și calitatea ingredintelor pe care le are în compoziție. O făină de calitate superioară face ca congelarea să fie mai mare.

ADVERTISEMENT

Sfaturi utile pentru pâinea păstrată la congelator

Pâinea care are în compoziție unt sau ulei va rezista mai mult la congelator pentru că aceste două ingrediente acționează precum conservanții.

De asemenea, pâinea din făină de migdale rezistă la rece o perioadă îndelungată datorită grăsimilor naturale. Acesta este motivul pentru care termenul de valabilitate este mai mare.

ADVERTISEMENT

Unul dintre sfaturile de care trebuie să ții cont înainte de a congela acest produs este felierea. În felul acesta se decongelează numai cantitatea de care are nevoie fiecare membru al familiei în parte.

O dată ce a fost decongelată pâinea nu se mai congelează la loc. După decongelare pâinea trebuie ținută la temperatura camerei 1-3 ore înainte de a fi consumată sau la frigider pentru o decongelare mai lentă, peste noapte.

ADVERTISEMENT
Tags: