Mărarul, pătrunjelul și leușteanul se numără printre alimentele care se deteriorează extrem de ușor, dar cum se păstrează verdeața, de fapt, ca să nu se ofilească în două zile. Trucul simplu și la îndemâna tuturor te va uimi și pe tine!
În cazul în care ai multă verdeață și nu știi cum să o păstrezi trebuie să afli aceste informații. Specialiștii spun că există o metodă foarte bună pentru a o păstra proaspătă mult timp, pentru preparatele tale culinare preferate.
De acum înainte nu vei mai arunca direct la coșul de gunoi mărarul sau pătrunjelul pe care l-ai achiziționat din piață sau de la magazin. Cel mai util truc constă în lucrurile simple pe care le ai deja în propria bucătărie.
Gospodinele desăvârșite obișnuiesc să folosească un prosop de hârtie pentru a înfășura legăturile de verdeață. Ulterior, se pun într-o folie de plastic sau într-o caserolă. În plus, se pot porționa în funcție de cantitatea folosită la următoarea mâncare.
Așadar, verdeața se spală bine înainte de a se depozita la frigider. Este foarte important să se pună în porții individuale pentru a-ți fi mai ușor atunci când te apuci de gătit. De asemenea, se poate păstra și la congelator, fără să-și piardă proprietățile.
Verdețurile fragede se pot ține și în apă. Tot ce trebuie să faci este să le tai tulpinile și să îndepărtezi toate frunzele ofilite sau maronii. Acestea se pun într-un pahar sau într-un borcan în care se adaugă suficientă apă.
Apa trebuie să fie adaugată la fel ca la florile din vază, adică trebuie să acopere mai mult partea de jos, nicidecum frunzele. Recipientul se păstrează la frigider, urmând să se schimbe apa odată la fiecare două zile.
Specialiștii în domeniul alimentar au o serie de sfaturi în privința depozitării corecte a alimentelor. Aceștia recomandă ca fructele și legumele să evite umezeala, în timp ce produsele perisabile trebuie să stea departe de lumina soarelui.
Produsele se strică mai repede dacă sunt păstrate în condiții neadecvate. Cele mai bune spații sunt cele răcoroase și întunecate. De asemenea, legumele, cum ar fi cartofii, se țin în pungi care permit circulația aerului.
Mai mult, bananele se păstrează separat de alte fructe pentru a prelungi durata lor de prospețime. Frunzele de salată verde se spală bine și apoi, se pun la frigider, de preferat într-o caserolă, având între ele prosoape de hârtie.