Care este secretul unor ridichi sănătoase și gustoase. Potrivit grădinarilor cu experiență, totul constă în etapa de cultivare a acestor legume. Iată ce pași ar trebui să respecți, dacă își dorești o recoltă bogată.
Primăvara este sezonul preferat al grădinarilor. Odată cu instalarea temperaturilor generoase, aceștia încep amenajarea grădinilor după bunul lor plac. Cultivarea legumelor este o sarcină de bază pentru acest sezon, iar de pe listă nu lipsesc niciodată ridichile.
Ridichile sunt unele dintre cele mai delicioase legume. Dacă vrei să te bucuri de gustul lor autentic, nu trebuie neapărat să stai la curte și să ai grădină. Aceste legume se adaptează și în spații mici, ceea ce înseamnă că pot crește inclusiv în ghivece, pe balcon.
Grădinarii cu experiență știu că pentru a obține o recoltă bogată, este recomandat ca ridichile să fie semănate în mici serii regulate, astfel încât să ajungă pe tot parcursul verii. Ridichile nu sunt deloc pretențioase, ba chiar sunt ușor de cultivat. Au nevoie de apă și un loc călduros, iar dacă îți dorești o recoltă bogată, trebuie să mai acorzi atenție unui aspect.
Semințele joacă un rol important pentru calitatea ridichilor de mai târziu, la fel ca și distanța dintre ele, atunci când le plantezi. De obicei, este destul de greu să estimezi cât spațiu să lași între semințe, mai ales că acesta variază în funcție de tipul semințelor.
Un grădinar cu experiență a împărtășit metoda simplă care îi permite să planteze semințele uniform. Pe Instagram, Patrick Vernuccio a postat un videoclip în care arată cum folosește o scândură de lemn pentru a-l ajuta să semene ridichi sănătoase, atât în grădină, cât și pe balcon.
Potrivit lui, ai nevoie de o scândură de lemn cu dimensiunile de 4 cm pe 20 cm. După ce ai scândura, va trebui să trasezi o linie pe mijlocul ei. Grădinarul a pus prima marcă la 2 cm de margine și a doua la 4 cm, continuând astfel până ajunge la capătul scândurii.
Mai departe, va trebui să găsești un set de cuie și să le plasezi pe marcajele desenate pe scândura de lemn. Este important să lași cuiele aproximativ 1 cm ieșite din scândură. De asemenea, solul trebuie să fie udat înainte de a folosi scândura.
Pentru a distanța uniform semințele, apasă scândura pe sol, creând o linie uniformă de găuri. Procesul se repetă până când se termină suprafața de teren, iar după ce au fost sădite semințele, este important să le uzi zilnic. Dacă ții cont de aceste recomandări, potrivit grădinarului experimentat, în 3 săptămâni te poți bucura de propriile ridichi.