Cum se poate califica Dinamo în play-off-ul pentru „optimile” EHF Champions League. Cel mai ușor program!

Alin Miu   
in Handbal
08/11/2018, 20:07
Cum se poate califica Dinamo în play-off-ul pentru „optimile” EHF Champions League. Cel mai ușor program!
Cum se poate califica Dinamo în play-off-ul pentru „optimile” EHF Champions League.

Dinamo a învins-o cu 35-30 pe Ademar Leon, iar acum a devenit favorită la calificarea în play-off-ul EHF Champions League. 

E greu de crezut că Dinamo mai poate rata clasarea pe una dintre primele două poziții, dacă luăm în calcul faptul că în ultimele trei runde va întâlni două echipe care n-au bătut pe nimeni până acum: Thun și Cocks.

Singurul meci dificil va fi în deplasare cu Elverum, o formație sub nivelul lui Ademar Leon totuși sau al Wislei Plock. În plus, Dinamo are un bilanț favorabil al meciurilor directe atât cu Ademar Leon, cât și cu Wisla.

Dinamo va trebui să treacă apoi de adversara din play-off în dublă manșă ca să ajungă în optimile EHF Champions League. Silkeborg, Sporting și Presov se luptă pentru primele două poziții în grupa C.

Clasament EHF Champions League grupa D
Clasament EHF Champions League grupa D

Cum se poate califica Dinamo

  • Pentru a fi sigură de câștigarea grupei D, Dinamo trebuie să-și câștige toate meciurile pe care le mai are de jucat: Elverum (D), Cocks (A) și Thun (D). În această situație ar acumula 16 puncte.
  • Se poate califica însă și de pe locul 2. Un rezultat care ar avantaja-o în această rundă ar fi ca Wisla Plock și Elverum fie să remizeze (situație în care fiecare echipă ar avea 9 puncte), fie partida să fie câștigată de polonezi. Wisla ar egala-o la puncte pe Dinamo, dar stă mai prost în privința meciurilor directe, astfel că bucureștenii ar fi avantajați.
  • Dinamo stă bine în meciurile directe acum și cu Ademar Leon, în fața căreia a pierdut la doar trei goluri diferență în tur.
  • Sunt șanse foarte bune ca Dinamo să meargă mai departe și cu două victorii în ultimele trei runde, condiția fiind ca unul dintre succese să vină în fața lui Elverum, o contracandidată la primele două poziții. Elverum are cel mai greu program din top 4.
  • Trei puncte, două puncte, un punct sau niciun punct sunt situații prin care Dinamo va rata prezența în play-off. Cu un total de 13 puncte, are nevoie de adevărate minuni și de un joc al rezultatelor extrem de favorabil.

Program Dinamo (10 puncte): Elverum (D), Cocks (A) și Thun (D)
Program Ademar Leon (9 puncte): Cocks (A), Wisla (D), Elverum (A)
Program Wisla (8 puncte): Elverum (A), Thun (D), Ademar (A), Cocks (D)
Program Elverum (8 puncte): Wisla (D), Dinamo (A), Thun (A), Adermar (D)

Închide ×