Sport

Cresc șansele „tricolorilor” de a ajunge la CM 2022. Toate calculele calificării după Macedonia de Nord – România 0-0

România a obținut 7 puncte din tripla Islanda - Liechtenstein - Macedonia de Nord și, beneficiind de rezultatele înregistrate de contracandidate, a reintrat serios în lupta pentru ocuparea locului 2, care duce la baraj
09.09.2021 | 00:45
Cresc sansele tricolorilor de a ajunge la CM 2022 Toate calculele calificarii dupa Macedonia de Nord  Romania 00
Bucurie a fotbalistilor romani dupa un gol marcat cu Răzvan Marin, Darius Olaru, Ionuţ Nedelcearu, Cristian Manea, Adrian Rus, Alin Toşca si Ianis Hagi in meciul de fotbal dintre Romania si Liechtenstein, contand pentru Preliminariile CM 2022, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 5 septembrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
08-09-2021
21:49

România a remizat în Macedonia de Nord și rămâne pe locul 3 în clasamentul Grupei J

Cele trei etape disputate în septembrie în preliminariile CM Qatar 2022 au fost de bun augur pentru naționala României, care a obținut 7 puncte, dar a beneficiat și de rezultatele nescontate înregistrate de contracandidate. Mai întâi, Macedonia de Nord și Armenia au terminat la egalitate meciul direct, apoi macedonenii s-au împiedicat în Islanda, pentru ca armenii, liderii de până acum ai grupei, să aibă parte de două rezultate horror, 0-6 cu Germania și 1-1 pe teren propriu cu Liechtenstein.

Astfel, „tricolorii” lui Mirel Rădoi au recuperat 5 puncte față de Armenia și 4 față de Macedonia de Nord, au urcat pe locul 3 în clasament și par a fi cel mai bine plasați pentru a obține locul 2 la finalul preliminariilor.

Marea câștigătoare a acestei serii de trei partide a fost Germania, care a renăscut sub comanda lui Hansi Flick și cu 9 puncte câștigate din 9 posibile și-a asigurat prima poziție.

În aceste condiții, rămâne deschisă doar bătălia pentru locul 2, pentru care se luptă trei echipe: Armenia, România și Macedonia de Nord. Selecționata antrenată de Mirel Rădoi este avantajată de faptul că Armenia și Macedonia se mai întâlnesc o dată în meci direct, deci se pierd puncte, în timp ce noi mai avem o deplasare în Liechtenstein și meciuri „acasă” cu Armenia și Islanda.

În cazul în care nemții își vor respecta blazonul și vor câștiga toate partidele până la final, România este sigură 100% de locul 2 dacă va câștiga celelalte trei partide, cu Armenia, Islanda și Liechtenstein. Un egal cu Armenia și victorii în celelalte două jocuri ar complica puțin situația și am avea nevoie ca Armenia și Macedonia de Nord să mai facă un pas greșit în afara meciurilor cu Germania sau să termine la egalitate disputa directă de la Erevan.

În cazul nefericit în care vom obține mai puțin de 7 puncte în cele 4 partide rămase de disputat, șansele la calificare scad dramatic și doar o minune ne-ar mai pute duce la baraj.

Programul meciurilor rămase de disputat în preliminariile CM Qatar 2022, Grupa J

  • Etapa 7 (8 octombrie): Germania – România, Islanda – Armenia, Liechtenstein – Macedonia de Nord;
  • Etapa 8 (11 octombrie): Islanda – Liechtenstein, Macedonia de Nord – Germania, România – Armenia;
  • Etapa 9 (11 noiembrie): Armenia – Macedonia de Nord, Germania – Liechtenstein, România – Islanda;
  • Etapa 10 (14 noiembrie): Armenia – Germania, Liechtenstein – România, Macedonia de Nord – Islanda.

05-09-2021
21:19

România a învins Liechtenstein cu 2-0 și a urcat pe locul 3 în clasamentul Grupei J

România a învins Liechtenstein cu 2-0 și a urcat pe locul 3 în clasamentul Grupei J, beneficiind și de rezultatul de egalitate înregistrat de Macedonia de Nord în Islanda (2-2, după ce a condus cu 2-0 până în minutul 77). În aceste condiții, cum și Armenia a fost demolată în Germania (0-6), șansele „tricolorilor” de a obține măcar locul 2, care duce la baraj, au crescut considerabil.

În urma acestor rezultate, meciul de miercuri din Macedonia de Nord devine aproape decisiv, echipa antrenată de Mirel Rădoi având nevoie să obțină cel puțin un punct, pentru a se menține măcar pe locul 3. O victorie ar fi aur, pentru că i-ar scoate pe macedoneni aproape definitiv din cărțile calificării.

Cealaltă contracandidată a „tricolorilor” la poziția secundă, Armenia, a făcut-o de oaie în Germania și și-a șifonat serios golaverajul, al doilea criteriu de departajare după numărul de puncte acumulate.

În condițiile în care Germania nu va mai produce rezultate șoc și va câștia grupa, e clar că bătălia se va da doar pentru locul secund între România, Armenia și Macedonia de Nord. Avantajul nostru este că îi vom primi pe armeni și pe islandezi pe teren propriu, iar în deplasare vom mai juca în Liechtenstein și Germania.

Dacă o înfrângere în fața nemților intră în sfera normalului, 9 puncte obținute cu Armenia, Islanda și Liechtenstein, plus cel puțin unul în Macedonia de Nord, ne vor asigura locul 2 în proporție de cel puțin 90%.

Programul meciurilor rămase de disputat în preliminariile CM Qatar 2022, Grupa J

  • Etapa 6 (8 septembrie): Armenia – Liechtenstein, Islanda – Germania, Macedonia de Nord – România;
  • Etapa 7 (8 octombrie): Germania – România, Islanda – Armenia, Liechtenstein – Macedonia de Nord;
  • Etapa 8 (11 octombrie): Islanda – Liechtenstein, Macedonia de Nord – Germania, România – Armenia;
  • Etapa 9 (11 noiembrie): Armenia – Macedonia de Nord, Germania – Liechtenstein, România – Islanda;
  • Etapa 10 (14 noiembrie): Armenia – Germania, Liechtenstein – România, Macedonia de Nord – Islanda.

02-09-2021
21:27

Ce șanse de calificare la CM 2022 are România înainte de meciul cu Liechtenstein

Islanda – Macedonia de Nord, Germania – Armenia și România – Liechtenstein sunt cele trei partide programate în etapa a 5-a din Grupa J a preliminariilor CM Qatar 2022.

Este etapa care poate apropia și mai mult naționala României de locul 2 în clasamnetul grupei, deoarece Armenia și Macedonia de Nord, principalele contracandidate, au deplasări complicate, în Germania și Islanda.

Dacă toate calculele hârtiei ar fi confirmate, ceea ce se traduce prin victorii obținute de România și Germania, „tricolorii” s-ar apropia și mai mult de poziția secundă, iar meciul de miercuri, 8 septembrie, din Macedonia de Nord ar deveni în parte decisiv.

Sunt deja mai bine de 23 de ani de la ultima prezență a României la un Campionat Mondial. Deși s-au disputat doar trei etape din calificările pentru Qatar 2022, șansele de a întrerupe această perioadă neagră sunt foarte mici.

În primăvara lui 2021, selecționata lui Mirel Rădoi a reușit performanța de a pierde în trei zile o calificare așteptată de mai bine de două decenii. Dacă înfrângerea în fața Germaniei era previzibilă, eșecul din Armenia a fost o lovitură extrem de grea.

ADVERTISEMENT

Calculele pentru calificarea României la Campionatul Mondial. Armenia, liderul neaşteptat al grupei J. Macedonia de Nord e pe 2!

Armenia are un start perfect, 9 puncte din 9 posibile, iar Macedonia de Nord și-a scos pârleala de la București cu o victorie incredibilă în Germania. Cele două sunt pe primele două locuri acum. Iar România trebuie neapărat să le depășească, în condițiile în care toate calculele pornesc de la un numitor comun: Germania, locul 1 la finalul partidelor din Grupa J.

România joacă joi, de la ora 21:45, în Islanda, la Reykjavik, o primă partidă decisivă pentru calificare. Vor mai urma alte cinci. Pentru că un previzibil eșec în Germania ar fi cam singurul pas greșit pe care „tricolorii” îl pot lua în calcul.

ADVERTISEMENT

Culmea ironiei, tot la Reykjavik, printre fiordurile islandeze, s-au înecat speranţele „tricolorilor” de calificare la Euro 2020. A fost şi prima partidă care a arătat că selecţionata mare este o pălărie de aceeaşi măsură pentru Mirel Rădoi. Iar lista a continuat cu prea multe astfel de partide pentru un mandat aflat încă la început. Sau poate… la sfârşit.

Ce meciuri s-au jucat până acum în grupa J din preliminariile Campionatului Mondial din 2022. România, doar pe locul 4

  • 25 martie / Germania – Islanda 3-0, Liechtenstein – Armenia 0-1, România – Macedonia de Nord 3-2
  • 28 martie / Armenia – Islanda 2-0, Macedonia de Nord – Liechtenstein 5-0, România – Germania 0-1
  • 31 martie /  Armenia – România 3-2, Germania – Macedonia de Nord 1-2, Liechtenstein – Islanda 1-4
ADVERTISEMENT

Armenia a pornit perfect, a bătut Islanda şi România, ambele pe propriul teren. Este liderul surpriză al grupei J. Macedonia a dat lovitura la Duisburg şi este peste Germania în clasament. Şi, totuşi, pare foarte greu de crezut că nemţii, din această vară sub comanda lui Hansi Flick, pot rata primul loc într-o grupă atât de uşoară. România rămâne să spere la locul 2, care duce la baraj.

Iată cum arată clasamentul Grupei J înaintea etapei a 4-a:

România mai are șase meciuri accesibile și unul din care nici nu visăm să scoatem ceva. Cum putem să mergem la baraj

Cu şase puncte de recuperat faţă de Armenia, România nu îşi mai permite paşi greşiţi. Iar victoria în Islanda pare mai accesibilă ca niciodată. Nordicii traversează un scandal uriaş. Câţiva jucători de bază, printre care şi vedeta Gylfi Sigurdsson, sunt implicaţi în diverse scandaluri sexuale. De asemenea, sunt foarte mulţi accidentaţi în tabăra advesă.

ADVERTISEMENT

De altfel, programul rămâne marele motiv de speranţe pentru “tricolori”. Doar că este deja clar, jocul aşa numit… “ofensiv” al lui Mirel Rădoi nu prea ne ajută. Asta pentru că este mai degrabă ofensator decât ofensiv. Ofensator pentru toţi cei care iubesc echipa naţională şi nu au uitat de momentele de glorie. Iată programul rămas de jucat:

  • 2 septembrie / Islanda – România, Liechtenstein – Germania, Macedonia de Nord – Armenia
  • 5 septembrie / Islanda – Macedonia de Nord, Germania – Armenia, România – Liechtenstein
  • 8 septembrie / Armenia – Liechtenstein, Islanda – Germania, Macedonia de Nord – România
  • 8 octombrie / Germania – România, Islanda – Armenia, Liechtenstein – Macedonia de Nord
  • 11 octombrie / Islanda – Liechtenstein, Macedonia de Nord – Germania, România – Armenia
  • 11 noiembrie / Armenia – Macedonia de Nord, Germania – Liechtenstein, România – Islanda
  • 14 noiembrie / Armenia – Germania, Liechtenstein – România, Macedonia de Nord – Islanda

Mirel Rădoi trebuie să repare ce a stricat în martie! Cu victorii pe linie în meciurile din septembrie

Meciul din Islanda este unul foarte important, lucrurile sunt cât se poate de clare. România poate repara în septembrie ceea ce a stricat în martie. Cu o victorie la Reykjavik, “tricolorii” reintră foarte serios în calculele calificării. Macedonia de Nord şi Armenia au meci direct la Skopje, iar România se poate apropia de mult visatul loc 2.

Această acţiune a României ar trebui să continue cu trei puncte obligatorii pe Arena Naţională cu Liechtenstein. Iar apoi deplasarea la Skopje pentru duelul cu Macedonia de Nord. Care ar fi, de asemenea, unul crucial.

Nouă puncte din aceste trei meciuri ar readuce România în calculele pentru calificarea în Qatar. Şapte puncte ar menţine speranţele, sau mai bine zis agonia. Orice altă variantă înseamnă că putem spune adio, Campionatului Mondial şi pentru 2022. Şi, măcar atât, adio, Mirel Rădoi!


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 11,003 este cota pentru „scor corect 3-1” la meciul România – Liechtenstein. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: