News

Cum se poate căsători Liviu Dragnea cu Irina Tănase în închisoare. Nunta poate avea loc, legal, la penitenciarul Rahova

28.05.2019 | 08:24
Liderul PSD poate oficia căsătoria cu Irina Tănase chiar și aflat la pușcărieSursa foto: hepta.ro

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a primit o veste pe care probabil o aștepta de câțiva ani buni. Acesta a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare și va ispăși această pedeapsă, cel mai probabil la penitenciarul Rahova. Din păcate, Dragnea nu se mai poate căsători cu iubita sa. Cel puțin nu așa cum au stabilit. Nunta se poate face, legal, și la penitenciar.

Problemele lui Dragnea nu se opresc o dată cu condamnarea la închisoare

Patru dintre cei cinci magistrați au hotârât în cursul acestei zile condamnarea liderului PSD, Liviu Dragnea, în cazul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Acesta va trebui să execute o pedeapsă de 3 ani și jumătate cu executare. Din păcate, nunta cu Alexandra Irina Tănase (26 de ani) nu mai poate avea loc așa cum și-ar fi dorit cei doi.

După ce a divorțat de partenera care i-a fost alături timp de 28 de ani, Dragnea (56 de ani) s-a afișat la brațul Irinei Alexandra Tănase. Tânăra i-a fost asistentă fostului lider PSD, pe vremea când acesta conducea Ministerul Dezvoltării. Cei doi s-au logodit în iarna acestui an, dar nu i-a dăruit iubitei și un inel. ,,Pur și simplu am decis să fie lângă mine la congres. S-a vobit despre acel inel, nu sunt zgârcit, dar nu este un inel scump. I l-am dăruit, dar nu este un inel de logodnă”., a spus Dragnea. Luna trecută, la sfârșitul unui miting electoral desfăşurat la Craiova, Liviu Dragnea, a declarat că se va căsători cu iubita sa, care i-a fost alături în ziua respectivă. Acesta le-a cerut Liei Olguța Vasilescu și soțului acesteia, Claudiu Manda să le fie nași de cununie. Răspunsul lui Manda nu a întârziat să apară: ”Îi spun domnului preşedinte Dragnea: grăbiţi-vă, că suntem de acord”.

Legea spune că, ceremonia se poate oficia și la penitenciar, cu aprobarea Primarului. Persoanele arestate sau condamnate pot depune declarația de căsătorie la primăria de care aparține sediul penitenciarului, cu 11 -14 zile înainte de data la care cei doi doresc să oficieze căsătoria. Data și ora se stabilesc în momentul în care se depune dosarul. Nu se percepe nicio taxă, la fel ca la căsătoria civilă.

Irina Tănase este mai tânără cu 30 de ani decât Dragnea
Liderul PSD poate oficia căsătoria cu Irina Tănase chiar și aflat la pușcărie
Sursa foto: hepta.ro

Motivul divorțului de Bombonica Prodana

Declararea căsătoriei are loc în fața a doi martori, care trebuie să aibă asupra lor actele de identitate în original. La fel și viitorii soți trebuie să prezinte documentul de identitate original și valabil la data oficierii căsătoriei. Actul de căsătorie se semnează de către cei doi soți și se va conveni numele pe care îl vor purta aceștia. Cel care își schimbă numele are obligația să își schimbe buletinul în termen de 15 zile.

Liviu Dragnea a fost căsătorit timp de 28 de ani cu Bombonica Prodana, dar aceștia au divorțat în anul 2015. Motivul invocat de pesedist a fost chiar dosarul referendumul care s-a deschis pe numele său, pe 15 mai 2015. În primă instanță, acesta a primit 1 an de închisoare cu suspendare.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri