Sport

Cum se poate folosi FC U Craiova 1948 de decizia FRF în cazul meciului pierdut cu Sepsi: „Atestă faptul că există o neîndeplinire a obligațiilor organizatorice”

Dan Idita, avocatul lui FC U Craiova 1948, este optimist că echipa lui Adrian Mititelu își va face în cele din urmă dreptate și decizia Comisiei de Disciplină a FRF va fi anulată.
16.02.2023 | 12:45
Cum se poate folosi FC U Craiova 1948 de decizia FRF in cazul meciului pierdut cu Sepsi Atesta faptul ca exista o neindeplinire a obligatiilor organizatorice
FC U Craiova 1948 e pe locul 10 în SuperLiga, la 7 puncte distanță de primul loc de play-off, ocupat de Sepsi. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Echipa lui Adrian Mititelu a pierdut la „masa verde” meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, însă Adrian Mititelu a amenințat la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că va face plângere penală și va merge și la TAS.

Avocatul lui FC U Craiova 1948 știe cum Adrian Mititelu poate avea câștig de cauză: „Există această sancțiune împotriva clubului Sepsi”

Dan Idita, avocatul lui FC U Craiova 1948, a explicat cum pot profita oltenii de decizia Comisiei de Disciplină a FRF: „E greu de explicat. Din punctul meu de vedere, ne lovim de o greșită aplicare a normelor și, de asemenea, de faptul că există norme greșite în regulamentele Federației Române de Fotbal”.

ADVERTISEMENT

Acesta e părere că sunt șanse foarte mici ca FC U Craiova 1948 să primească un verdict de la TAS până la finalul sezonului regulat: „Este greu să ajungem să ne judecăm și la Lausanne până se va intra în play-off. Eu consider că e aproape imposibil, dar vedem. Oricum, nu sunt chestiuni pe care să le putem gestiona noi.

Noi ne exercităm căile de atac, credem în șansa noastră și vom vedea… Este și presiunea timpului, din păcate, dincolo de toate aspectele, ne confruntăm și cu această presiune”, a mai spus reprezentantul juridic al echipei lui Adrian Mititelu, conform ProSport.

ADVERTISEMENT

Dan Idita e convins că niciun meci nu va mai avea deznodământul celui dintre Sepsi – FC U Craiova 1948:  „O situație singulară”

Deși s-a creat un precedent periculos, avocatul lui Adrian Mititelu e de părere că niciun alt meci din SuperLiga nu va fi oprit din cauza scandărilor xenofobe și rasiste: „Am și discutat cu cei de la Comisia de Disciplină, sunt convins că va fi o situație singulară, pentru că mi-e greu să cred că în situații similare va mai exista această situație a opririi meciului”.

Ba, mai mult, Dan Idita spune că această decizie în sine este o discriminare: „Dincolo de faptul că este frustrant, are și un profund caracter discriminator această situație dacă doar noi ne vom confrunta cu ea. Deocamdată, aceasta este situația. Sperăm să putem îndrepta lucrurile”.

ADVERTISEMENT

Sepsi Sfântu Gheorghe a primit o amendă mai mare din postura de club organizator, iar avocalul vrea să speculeze la maximum această decizie: „Pe noi, cumva ne avantajează. Stăm puțin mai bine azi decât ieri prin faptul că există această sancțiune dispusă împotriva clubului Sepsi. Această sancțiune atestă faptul că există o neîndeplinire a obligațiilor organizatorice ce sunt în sarcina clubului Sepsi.

Sancțiunea dispusă de către Comisia de Disciplină este în contextul opririi jocului. În mod cert, o să vină motivarea hotărârii, dar vizează faptul că cei de la Sepsi au încălcat obligațiile organizatorice, au încălcat obligațiile ce le sunt impuse de Legea 4”, a mai spus acesta pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu, reacție acidă după decizia Comisiei de Disciplină a FRF: „Nu are nicio acoperire în lege și regulament”

Adrian Mititelu a fost scandalizat de decizia federației„E bine pentru că cei care și-au dorit asta, li s-a îndeplinit visul, Sepsi să meargă în play-off. Respectarea legii înseamnă să piardă Craiova cu 3-0? A provocat Sepsi, vă pronunțați în necunoștință de cauză. Aveau obligația de a-și lua măsurile de precauție și să evacueze acei suporteri. Nu înțelegeți că asta e legea?

Citiți, vă rog, legea, nu mai vorbiți din auzite! Nu a fost un meci cu grad de risc ca să decidă prefectul. Decizia asta nu are nicio acoperire în lege și regulament, noi nu am săvârșit nici 1% din abatere.

Noi, ca echipă vizitatoare, ne-am comportat exemplar și nu ne poate imputa nimeni nimic. Nu e o lege care s-a judecat pe baza realității. Conform legii 4, noi nu aveam nicio competență, nicio prerogativă. Noi nu aveam nicio atribuție! Dacă eram la Craiova, îi evacuam în 10 minute. Doar că cei de la Sepsi n-au vrut s-o facă, pentru a se ajunge aici

ADVERTISEMENT