Cum se poate juca tenis în România începând de vineri! Anunț oficial al autorităților

SPECIAL FANATIK
Alexandru Năstase   
în News
14/05/2020, 10:56
Cum se poate juca tenis în România începând de vineri! Anunț oficial al autorităților GALERIE FOTO SPECIAL FANATIK
Există un set de reguli pe care trebuie să le respectați dacă vreți să jucați tenis. Sursa foto - hepta.ro

FANATIK îți spune cum se poate juca tenis în România începând de vineri, zi în care se vor relua mai multe activități sportive individuale! Tenisul de câmp, un sport îndrăgit de români după prestațiile de excepție ale Simonei Halep, își reintră și el în drepturi. Vor fi însă mai multe condiții speciale.

Cum se poate juca tenis în România începând de vineri!

Federaţia Română de Tenis a publicat o listă de prevederi de la care nimeni nu are voie să se abată. Astfel, printre măsurile impuse în cadrul pregătirii se află şi interzicerea scuipatului pe teren, conform documentului întocmit de MTS.

Trebuie să știți că, în cazul în care disciplinele sportive sunt practicate în aer liber, dar în interiorul unor baze sportive, administratorii acestora trebuie să ia măsuri suplimentare.

Anunț oficial al autorităților

Interesant este că începând cu data de 15 mai pe un teren de tenis este permis accesul a cel mult trei participanţi (2 jucători, 1 antrenor/medic etc.). În schimb, nu este permis accesul pe teren al copiilor de mingi. Nici schimbarea terenurilor nu se mai face.

În măsura în care este posibil, jucătorii îşi vor marca propriile mingi şi le vor folosi doar pe acestea la serviciu. La sfârşitul meciului, strângerea mingilor se va efectua doar cu ajutorul tuburilor special concepute sau cu ajutorul altor echipamente care nu implică un contact direct cu pielea jucătorilor.

Dacă discutăm strict despre bazele sportive atunci acestea trebuie să fie împrejmuite. Mai mult de atât, fiecare punct de acces are nevoie să fie păzit. Nu se termină aici setul de reguli.

Trebuie să se facă triajul epidemiologic al participanţilor la activitatea sportivă şi măsurarea temperaturii corporale la intrarea în baza sportivă. De altfel, la accesul în bază, sportivii vor fi trecuţi pe un tabel nominal, pentru a facilita ancheta epidemiologică, în cazul descoperirii unui caz de infectare cu SARS-Cov 2

Accesul va fi permis numai în funcţie de capacitatea bazei, pentru a evita aglomeraţia, pe bază de programări prealabile, calculate în aşa fel încât să se permită suficient timp între utilizatori pentru dezinfectarea spaţiului;

Un alt detaliu important ține de accesul spectatorilor în bazele sportive, acces care nu este permis. Prin excepţie, minorii pot avea ca însoţitor o singură persoană adultă.

Nu va fi permis accesul public la spaţiile care prezintă risc epidemiologic semnificativ (duşuri, saună, vestiar, sală de fitness, sală de masaj, sală de mese (etc.)

În schimb, este permisă funcţionarea automatelor de distribuire a alimentelor, a băuturilor răcoritoare şi a cafelei, iar conducerea bazei sportive are obligaţia de a asigura dezinfectarea acestora în mod regulat;

Fiecare bază va avea asigurată cel puţin o cameră suplimentară (spaţiu de izolare), care să nu comunice cu celelalte spaţii definite, pentru cazul în care o persoană prezintă în timpul antrenamentului/al lucrului simptomatologie COVID-19.

Utilitatea acesteia este aceea de a izola aceste persoane care prezintă simptome până la un consult de specialitate /evacuare. Dacă o bază sportivă nu poate îndeplini cumulativ condiţiile de mai sus, aceasta va rămâne închisă.

Există o serie de măsuri care preced antrenamentul. Astfel, înaintea oricărei ședințe de pregătire trebuie să aibă loc o procedură de auto-evaluare. Simptomele comune ale îmbolnăvirii de COVID-19 sunt: tuse, febră, dificultate în respiraţie (creşterea frecvenţei respiratorii), cu debut brusc.

Alte simptome care pot apărea sunt: nas înfundat, secreţii nazale fluide, dureri în gât, dureri de cap, dureri musculare, diaree, stare de oboseală. Persoanele care prezintă unul sau mai multe dintre aceste simptome sau l-au prezentat în ultimele două săptămâni trebuie să urmeze procedurile descrise de autorităţile sanitare şi să nu părăsească locuinţa pentru a se antrena;

Deplasarea către şi de la locul de desfăşurare a antrenamentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecţie dispuse de autorităţi. La locul de antrenament trebuie să fie pregătite măsuri pentru igienizarea şi/sau dezinfectarea mâinilor şi a echipamentului sportiv (de exemplu, gel hidroalcoolic dezinfectant).

În ce privește antrenamentul în sine, trebuie să știți că se permite practicarea activităţilor sportive doar pe terenuri în aer liber. Desfăşurarea activităţilor în săli, baloane presostatice sau alte structuri închise este interzisă.

Pe tot parcursul antrenamentului, trebuie să fie păstrată o distanţă de siguranţă faţă de celelalte persoane care ar putea să fie prezente. Această distanţă este de cel puţin 2 metri în perioadele de repaus şi de cel puţin 6 metri în perioadele de activitate fizică intensă, pentru a ţine cont de faptul că particulele de transpiraţie ori salivă se pot transmite pe distanţe mult mai mari în acest context. Este interzis scuipatul în spaţiul de antrenament.

Este permisă, cu condiţia respectării tuturor măsurilor de distanţare socială şi igienă personală, pregătirea fizică generală în aer liber (stretching, elemente din şcoala alergării, exerciţii de echilibru şi orientare spaţială din gimnastică, exerciţii cu propria greutate, exerciţii de tehnică şi tactică individuală prin reprezentare mentală a adversarului sau a unei situaţii specifice de luptă/joc, execuţia tehnică/tactică de tip box cu umbra, aruncarea la coş/poartă fără minge etc.).

În cazul sportivilor de performanţă, care sunt asistaţi de antrenor şi alţi specialişti, distanţa de siguranţă trebuie păstrată inclusiv în timpul şedinţelor tehnice. În cazul în care medicul sportiv este de faţă, el trebuie să poate echipamentul de protecţie pe tot parcursul interacţiunii directe cu sportivul.

Echipamentul sportiv (de exemplu: bicicleta, racheta de tenis, arcul etc.) trebuie să fie folosit exclusiv de o singură persoană sau să fie dezinfectat complet înainte de a trece de la un sportiv la altul.

După antrenament, echipamentele sportive trebuie dezinfectate cu atenţie. Astfel, îmbrăcămintea folosită în timpul ședinței de pregătire trebuie pusă direct într-o sacoşă închisă ermetic, urmând ca după aceea să fie spălată la o temperatură de peste 80 grade Celsius;

Tratamentul de refacere (fizioterapie, kinetoterapie) trebuie făcut cu respectarea precauţiilor: este de preferat să fie făcut doar de persoanele care au absolută nevoie. În orice moment, în afara personalului medical esenţial, în zona de fizioterapie /kinetoterapie trebuie să fie prezentă o singură persoană. Personalul medical trebuie să fie dotat cu echipament de protecţie personal”.

 

 

Închide ×