Fotbal international

Cum se pot cumpăra bilete pentru Euro 2020. Patru meciuri vor avea loc la Bucureşti

12.06.2019 | 18:35
Cum se pot cumpara bilete pentru Euro 2020 Patru meciuri vor avea loc la Bucuresti

Mai este, începând de astăzi, miercuri, 12 iunie, exact un an până la startul celui mai inedit şi mai spectaculos turneu final de Campionat European, pentru că acesta se va desfăşura pe teritoriile a nu mai puţin de 12 ţări, în semn de celebrare a primei ediţii, care a avut loc în 1960. Începând cu această zi UEFA a pus deja în vânzare biletele pentru turneul final, la care România va fi prezentă cu patru meciuri, toate pe Arena Naţională. Totodată, România a primit onoarea de a fi gazda, pe 30 noiembrie 2019, la RomExpo, a tragerii la sorţi a turneului final al Euro 2020.

Cum se pot cumpăra bilete pentru turneul final al Euro 2020

Aceste bilete, pentru absolut orice persoană doritoare, nu se vor putea achiziţiona decât intrând pe platforma online www.euro2020.com/tickets. Nu există un alt loc de unde să poată fi procurate bilete pentru evenimentul programat în 2020, însă, lucru important de reţinut, pentru cei care doresc să cumpere bilete, înscrierea nu garantează automat şi obţinerea acestor bilete.

Perioada în care se pot cumpăra aceste bilete, inclusiv pentru România este fix de o lună, nici o zi în plus, adică între 12 iunie şi 12 iulie. Cum reprezentanţii UEFA sunt convinşi că şi de această dată cererea de bilete va fi mai mare vor proceda în acelaşi mod ca şi până acum, adică vor trage la sorţi numele persoanelor înscrise pe lista de solicitări.

Bilete turneul final Euro 2020. Fosta legendă a Stelei, Miodrag Belodedici invită românii la cumpărarea de bilete

Biletele se vor acorda prin tragere la sorţi

După ce se va încheia perioada de o lună în care nu trebuie să plăteşti, ci doar să depui cererea pentru bilete, o comisie a UEFA va analiza toate cererile şi apoi va efectua tragerea la sorţi pentru stabilirea norocoşilor care au fost acceptaţi. Abia după ce, în cursul lunii august 2019, cel tras la sorţi va fi informat de acest lucru, urmează în cel mai scurt termen posibil, plata biletelor.

Bilete turneul final Euro 2020. Nu se poit cumpăra decât online pe platforma UEFA

Aceste bilete nu se vând suporterilor, pentru ei abia din decembrie 2019, când se va cunoaşte exact numele tuturor echipelor calificate, ci persoanelor din ţările unde se vor juca meciurile. Costul unui bilet este de 30 euro peluza, 75 euro colţ de stadion, 125 euro tribuna I şi tribuna II. Iată ce scrie în acest sens şi FRF într-un comunicat oficial:

Comunicatul FRF pe această temă

”UEFA EURO 2020 va debuta pe 12 iunie 2020 și se va desfășura în 12 orașe europene, printre care și București. În perioada 12 iunie – 12 iulie 2019, se pot achiziționa bilete la toate cele 51 de meciuri ale turneului final de anul viitor. Ediția cu numărul 60 este una specială, de celebrare a EURO, și va avea o desfășurare fără precedent.

Un număr record de trei milioane de bilete vor fi disponibile fanilor, însemnând că mai mulți suporteri ca niciodată vor beneficia de șansa să de a trăi pe viu această experiență. “LIVE IT. FOR REAL” este sloganul menit să inspire și să încurajeze suporterii să vizioneze meciurile live de pe stadion”