Life

Cum se pot recupera pozele șterse din telefonul mobil. Unde trebuie să umbli

Cum se pot recupera pozele șterse din telefonul mobil sau laptop? Este o problemă de care cu siguranță te-ai lovit până acum, iar noi încercăm să te ajutăm.
17.08.2021 | 11:47
Cum se pot recupera pozele sterse din telefonul mobil Unde trebuie sa umbli
Cum se pot recupera pozele șterse din telefon. Foto: wethegeek.com
ADVERTISEMENT

Îți spunem cum se pot recupera pozele șterse din telefonul mobil. Există mai multe posibilități prin care poți face asta.

În primul rând, dacă ai telefon cu sistemul de operare iOS, lucrurile sunt destul de simple dacă nu sunt mai mult de 30 de zile de când ai șters imaginile.

ADVERTISEMENT

Pentru a recupera fotografiile, trebuie să intri în aplicația Photos. În partea de jos vei găsi pictograma cu albume. Selecteaz-o și vei da apoi de „Recently deleted”, secțiune unde sunt ultimele poze pe care le-ai șters.

Cum se pot recupera pozele șterse din telefon

Aceste fotografii se șterg după 30 de zile. Dacă nu au trecut mai mult de 30 de zile, apasă pe Recover și verifică din nou aplicația Photos pentru a vedea dacă pozele au fost restaurate.

ADVERTISEMENT

În cazul în care vrei să recuperezi imagini șterse de mai bine de o lună, poți folosi funcția de backup. Poți face o resetare la setările din fabrică ca să alegi versiunea de backup care conține pozele tale. Indicat pentru a preîntâmpina astfel de probleme este să salvezi datele și fotografiile în iCloud.

Dacă sistemul de operare al telefonului tău este Android, iar pozele tale sunt stocate în Google Photos, poți recupera fotografiile șterse în ultimele 60 de zile.

ADVERTISEMENT

În aplicație vei găsi o pictogramă cu un coș de gunoi (asemănătoare celor de pe calculator denumită Recycle bin) de unde îți poți restaura pozele. Capacitatea acestui folder este de 1,5 GB.

Există cel puțin două aplicații care te ajută să recapeți imaginile pierdute

Ce alternative există la variantele acestea ușor de accesat? Pentru că este o problemă cu care multă lume se confruntă, s-au inventat o serie de aplicații care te pot ajuta precum Disk Digger sau Recuva.

ADVERTISEMENT

Software-ul Recuva te ajută să recuperezi nu doar pozele șterse, ci și documente, clipuri sau melodii. Această aplicație poate fi instalată atât pe telefon cât și pe laptop.

După instalarea ei, trebuie să conectezi telefonul la laptop sau calculator și să selectezi documentele pe care vrei să le recuperezi.

Scanează telefonul pentru recuperarea fișierelor pierdute, iar după scanare poți găsi lucrurile pierdute în memoria telefonului sau pe cardul SD.

Trebuie spus că e posibil să nu funcționeze în cazul tuturor fișierelor, căci depinde de dimensunea acestora. Pentru asta, folosește scanare avansată.

În cazul aplicației Disk Digger, cu aceasta poți recupera poze în format PNG, JPG, dar și videoclipuri.

Selectează pozele pe care le vrei înapoi în telefonul tău. Scanează apoi smartphone-ul și salvează imaginile folosind butonul OK, potrivit etu.ro.

 

ADVERTISEMENT