News

Cum se pregătesc marile magazine pentru sărbătorile de iarnă! Decembrie, „Moș Crăciunul” vânzărilor

17.12.2020 | 18:16
Cum se pregatesc marile magazine pentru sarbatorile de iarna Decembrie Mos Craciunul vanzarilor
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum se pregătesc marile magazine pentru sărbătorile de iarnă, dar și ce surprize propun jucătorii importanți de pe piață în această perioadă. De altfel, hypermarketurile au anunțat numeroase promoții, în condițiile în care magazinele se închid în acest an mult mai devreme față de aceeași perioadă a anilor precedenți. 

Concret, pandemia de coronavirus a schimbat destul de mult prognoza lunii decembrie în materie de vânzări. Dacă jucătorii grei de pe piață au avut parte de un adevărat boom în martie și aprilie, așa cum era de așteptat, vara a venit cu un picaj important.

ADVERTISEMENT

Kaufland, Lidl, Auchan și Carrefour s-au reorientat din mers și au forțat vânzările în mediul online. Au apărut aplicații, puncte de loialitate și servicii de „delivery”, toate fiind mai degrabă cuprinse într-un viitor nu tocmai apropiat până la momentul COVID-19.

Cum se pregătesc marile magazine pentru Crăciun

La Kaufland, conducerea magazinului promite că de Crăciun coșul de cumpărături este mereu ieftin. Săptămânal sunt oferte și prețuri promoționale la peste 400 de articole pentru ca tu să te poți bucura de produsele tale preferate.

ADVERTISEMENT

Mărcile proprii ale magazinelor Kaufland au întotdeauna prețuri mici, spun aceştia, iar ofertele de weekend și de luni sunt un alt motiv pentru care coșul tău de cumpărături poate să fie ieftin chiar și în perioada Crăciunului.

Sursa foto – hepta.ro

Legume, fructe, carne, mezeluri, brânzeturi, alimente de bază, băuturi, produse de curățenie, cosmetice, produse pentru casă și grădină, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii și adulți. De orice ai nevoie pentru un coș de cumpărături ieftin, Kaufland spune că are și vinde la un preț acceptabil chiar și în perioada sărbătorilor de iarnă.

ADVERTISEMENT

Luna decembrie, Moș Crăciunul marilor magazine

Auchan e unul dintre marii retaileri din domeniul alimentar care caută să se reinventeze în vremuri de criză. Și susține că o face pentru a veni în sprijinul clienților.

Dacă până la pandemia livrarea la domiciliu aproape că nu exista, acum francezii joacă tare și au propus un magazin online și o serie de coșuri cadou. Vorbim despre un coș de articole pe care-l poți comanda la un preț standard și care conține produse alese de Auchan.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – hepta.ro

Potrivit companiei, pachetele sunt special gândite pentru a acoperi nevoile alimentare de bază ale unei familii în această perioadă, dar și pentru a impresiona musafiri sau prieteni îndepărtați.

Promoții de Crăciun încă din luna noiembrie

Lidl a surprins pe toată lumea cu un anunt important – a transmis că aduce în magazine gama Deluxe chiar de la început de noiembrie, pentru toti cei interesati. Compania a anunțat că vrea sa ii ajute pe romanii din toata tara sa se pregateasca asa cum se cuvine pentru sarbatoarea Craciunului.

Drept pentru care a gandit o serie de promotii speciale pe care oricine le poate vedea in catalogul de pe website-ul sau. Lidl le oferă tuturor romanilor din tara posibilitatea de a cumpara produse Deluxe speciale pentru Craciun, așa că nu vă rămâne să alegeți decât ceea ce va intereseaza sa achiziționați de la lantul de magazine.

Care este coșul minim de cumpărături pentru un român

Interesant este că salariul minim pe economie se schimbă de anul viitor, iar formula de calcul va fi una nouă, pentru că politica salarială va fi stabilită pe baza coșului minim de consum pentru un trai decent.

Mai mult de atât, coșul nu cuprinde doar alimente, ci și produse de igienă, precum hârtie igienică, pastă de dinți, săpun, obiecte vestimentare, de uz casnic, cheltuieli cu locuința și nu numai.

Se știe că valoarea coșului minim va fi una cu mult peste valoarea salariului minim din acest moment și că la capitolul alimente, lista cuprinde 67 de produse.

În medie unei familii formate din 4 membrii i-au fost alocate aproape 12 kilograme de pâine, un pic peste 9 de cartofi, 3,5 kilograme de carne de pui și aproape 1,8 kilograme de pește.

Cât consumă o familie de Crăciun

Dacă mulți români aveau programate vacanţe în ţară sau în străinătate ori doreau să-şi petreacă sărbătorile alături de prieteni, pandemia de COVID-19 a dat totul peste cap. Cel puțin jumătate dintre ei s-au reorientat și preferă să rămână acasă.

Asta presupune cheltuieli în plus și cumpărături din magazine. Culmea, pentru a-şi completa bugetul necesar sărbătorilor, 5% dintre români ar fi dispuşi să contracteze chiar și un credit, iar 40% ar opta pentru sume mai mari de 1.500 de lei.

Anul trecut, prețurile pentru o masă îmbelșugată au ajuns la 1000 ron, dar 2020 a venit cu mai multe serii de scumpiri. Este de așteptat ca o familie formată din cel puțin 3 persoane să fie nevoită să scoată chiar mai mult de 10 milioane vechi din buget pentru a avea de toate pe masă.

ADVERTISEMENT
Tags: